Regulamin umieszczania zdjęć na forum
W tym dziale forum mogą zostać umieszczone wyłącznie fotografie storczyków dobrej jakości oraz właściwie określone. Znaczy to, że musi być podana nie tylko nazwa rodzaju ale i gatunku, a w przypadku hybryd - nazwa odmiany. Przy czym nie mogą to być nazwy jakichś podobnych storczyków, których zdjęcia znaleziono np. gdzieś w internecie. Inaczej mówiąc, nazwa nie może nastręczać żadnych wątpliwości. Najlepiej jeżeli storczyk posiadał etykietę z pełna nazwą w chwili zakupu.
Minęło trochę ponad półtora m-ca od wizyty u p.Jana i mogę pokazać podarowaną mi elegancką restrepię - zakwitła dwa dni temu. Roślinka niewielka rośnie na 10 cm podkładce w zwykłym mchu stale wilgotnym, skąpo oświetlonym.
Przyznam się,że nim wyczułem jakie warunki preferuje ,ususzyłem dwa pędy kwiatowe.Prezentowane 'osiągnięcie' jest jeszcze wątpliwej wartości - gdy uda mi się uzyskać kwitnienia wielokwiatowe uznam,że wtedy będę się mógł pochwalić. Piekielnie trudno uchwycić moim kompaktem całe piękno tego miniaturowego kwiatka.
Rysiu, piękny jest. Nawet mi nie mów, że oczekujesz więcej. Nie masz pojęcia, jak ja się ciesze, że też będę go miała. Dzięki Tobie, w pewnym sensie ,Jan obiecał mi też takiego ślicznego.
Sliczny po prostu marzenie Moze dlatego , ze pasjonuje sie takimi cudnymi maluchami i gratuluje Ryszardzie moze kiedys bede miala w mojej kolekcji Pozdrawiam Kasia
Nie chciałam zakładać osobnego wątku .. dlatego mam nadzieje że nikt nie będzie miał nic przeciwko umieszczeniu zdjęć tutaj, mimo że prezentują inną Restrepię