Zaniepokoił mnie wygląd korzeni jakieś takie białe i beżowo-brązowawe (druga fotka)
Tym pierwszym kolorkiem się nie martwię bo po podlaniu zielenieje
 , ale te brązowe
 , ale te brązowe   (trzecia fotka). Roślina rosła w doniczce, przesadziłem do koszyka, ma trzy nowe psb, które inicjują pochewki kwiatowe. Boję się robić rewolucję w systemie korzeniowym (przeprowadzić wycinkę) by nie przedobrzyć. Z drugiej strony korzenie w koszyku bardzo szybko wysychają i należałoby je częściej podlewać - podczas obecnych upałów wysychają błyskawicznie. Zwiększenie podlewania może doprowadzić do gnicia tych "brązowiaków'.
 (trzecia fotka). Roślina rosła w doniczce, przesadziłem do koszyka, ma trzy nowe psb, które inicjują pochewki kwiatowe. Boję się robić rewolucję w systemie korzeniowym (przeprowadzić wycinkę) by nie przedobrzyć. Z drugiej strony korzenie w koszyku bardzo szybko wysychają i należałoby je częściej podlewać - podczas obecnych upałów wysychają błyskawicznie. Zwiększenie podlewania może doprowadzić do gnicia tych "brązowiaków'.  Tak źle i tak nie dobrze.
 Tak źle i tak nie dobrze.  

Strona główna Storczyki.pl
 Strona główna Storczyki.pl

Natomiast jest, pomimo moich błędów
 Natomiast jest, pomimo moich błędów   . Korzenie tej katlei rosną na niej jak szalone, a jak z podlewaniem takiej "konstrukcji", chyba tylko przez zraszanie
 . Korzenie tej katlei rosną na niej jak szalone, a jak z podlewaniem takiej "konstrukcji", chyba tylko przez zraszanie  Czy ten kawałek drewna to ucięty bezpośrednio z rosnącego krzewu czy jest suchy, proszę coś więcej napisać.
 Czy ten kawałek drewna to ucięty bezpośrednio z rosnącego krzewu czy jest suchy, proszę coś więcej napisać.

ale udało się
 ale udało się