Od momentu wytworzenia pochewki do kwitnienia minął miesiąc, kwiaty mają wielkość ok 5 cm, bardzo delikatnie i pachną, niestety nie potrafię określić zapachu.

Po udanej reanimacji doniczka została umieszczona w akwarium, na parapecie wschodniego okna, temperatury pomiędzy 25-30*C, w upalne dni nawet więcej, 18-22*C (N), wilgotność w granicach 55-80%. Z uwagi na dużą wilgotność podlewana co 7,10 dni, każdorazowo z nawozem, wiosna/lato Biohumus, jesień Peters Professional. Cała roślina, na zdjęciu poniżej, nie zajmuje wiele miejsca, wielkość kwiatów w odniesieniu do roślinki niczego sobie, polecam wszystkim zarastającym na potęgę.

Strona główna Storczyki.pl
 Strona główna Storczyki.pl

, moja T(r)ZY urodziła urodziwą pochewkę i od dwóch miesięcy nic się nie dzieje .
 , moja T(r)ZY urodziła urodziwą pochewkę i od dwóch miesięcy nic się nie dzieje . 
 ale jest nadzieja, dostrzegłem jakiś cień na dnie pochewki. Zaczynam obgryzać paznokcie.
  ale jest nadzieja, dostrzegłem jakiś cień na dnie pochewki. Zaczynam obgryzać paznokcie.   Lecz tego mchu, to się nigdy nie dochowam.
 Lecz tego mchu, to się nigdy nie dochowam.   )
)

Ja zmagam się już trzeci rok z hybrydą tej gałęzi mieszańców zawierających w nazwie
 Ja zmagam się już trzeci rok z hybrydą tej gałęzi mieszańców zawierających w nazwie