Usechł mi świerk, jakieś grzyby nie do opanowania, trzeba go było ściąć. I właśnie, w tym momencie zrodził się pomysł na szklarnię na kurzej nóżce.
 . Projekt, kowal, folia i mamy oranżerię jak się patrzy. Rozmiary (wys,szer,długość) 60,60 80 cm. Można będzie wstawić z 15 średniej wielkości roślin. Koszt około 50 zł. nie licząc podłogi. Dodam jeszcze,że w wymoszczonej folią skrzyneczce nalałem 10 l.wody - źródło wilgoci.
. Projekt, kowal, folia i mamy oranżerię jak się patrzy. Rozmiary (wys,szer,długość) 60,60 80 cm. Można będzie wstawić z 15 średniej wielkości roślin. Koszt około 50 zł. nie licząc podłogi. Dodam jeszcze,że w wymoszczonej folią skrzyneczce nalałem 10 l.wody - źródło wilgoci.  
 'Dzieło' już zostało nazwane 'Karmnik', 'Paśnik'
 - ciekaw jestem jaka nazwa się przyjmie.
  - ciekaw jestem jaka nazwa się przyjmie.    
 Wczoraj były przenosiny Dendrobium x 4, Cattlya x 2, Laeliocattleya, Oncidium - rośliny dorosłe.
W nocy było 10*C. a dzisiaj podczas operacji słońca od 7.00 do 12.30 temperatura sięgała 34*C. przy wilgotności 80-90%.
 Trzeba było uchylać 'wejście' by roślinki się nie ugotowały. Zdjęcie pokazujące higrometr robiłem o 17.11. W ogóle jest to eksperyment i czy zda egzamin zobaczymy. Będę zdawał relacje.
 Trzeba było uchylać 'wejście' by roślinki się nie ugotowały. Zdjęcie pokazujące higrometr robiłem o 17.11. W ogóle jest to eksperyment i czy zda egzamin zobaczymy. Będę zdawał relacje.  

Strona główna Storczyki.pl
 Strona główna Storczyki.pl

,jak ja bym chciała coś takiego,tylko z podwijanym spodem,a najbardziej chodzi za mną ogrzewana szklarenka,w której mogłyby zimować storczyki i inne.I pomidory by tam były,bo u mnie pomidory gruntowe nie wychodzą.Ale tu nie będę o tym pisać.
 ,jak ja bym chciała coś takiego,tylko z podwijanym spodem,a najbardziej chodzi za mną ogrzewana szklarenka,w której mogłyby zimować storczyki i inne.I pomidory by tam były,bo u mnie pomidory gruntowe nie wychodzą.Ale tu nie będę o tym pisać. A u Ciebie miejsce jest.
 A u Ciebie miejsce jest.