Regulamin umieszczania zdjęć na forum
W tym dziale forum mogą zostać umieszczone wyłącznie fotografie storczyków dobrej jakości oraz właściwie określone. Znaczy to, że musi być podana nie tylko nazwa rodzaju ale i gatunku, a w przypadku hybryd - nazwa odmiany. Przy czym nie mogą to być nazwy jakichś podobnych storczyków, których zdjęcia znaleziono np. gdzieś w internecie. Inaczej mówiąc, nazwa nie może nastręczać żadnych wątpliwości. Najlepiej jeżeli storczyk posiadał etykietę z pełna nazwą w chwili zakupu.
Witam Bardzo dziękuję za zainteresowanie Rzeczywiście kwiaty są urzekające, tylko nie potrafię robić zdjęć To najnowsze postarałam się zrobić zgodnie ze wskazówkami. O uprawie chyba nie mogę zbyt wiele powiedzieć. Zakupiłam jako dorosłą roślinę, ustawiłam jak resztę Paphiopedilum z Parvisepalum na wystawie południowo-wschodniej; temperatury raczej umiarkowane, choć teraz w słoneczne dni raczej wysokie, zimą było chłodniej; wilgotności nie mierzę Za kilka dni,jak tylko zrobi się cieplej, przeprowadzi się na taras. O sposobie uprawy chyba będę mogła się wypowiedzieć jeśli uda mi się wychować silną nową rozetę i zakwitnie ale to niestety potrwa Pozdrawiam Beata
Zdjęcia dobre,widać nawet włoski,ale brak całej rośliny. Z tą przeprowadzką ostrożnie.Jak dotąd pogoda sprzyja chłodnolubom.Co to za noce,gdy nie ma nawet 16?