Regulamin umieszczania zdjęć na forum
W tym dziale forum mogą zostać umieszczone wyłącznie fotografie storczyków dobrej jakości oraz właściwie określone. Znaczy to, że musi być podana nie tylko nazwa rodzaju ale i gatunku, a w przypadku hybryd - nazwa odmiany. Przy czym nie mogą to być nazwy jakichś podobnych storczyków, których zdjęcia znaleziono np. gdzieś w internecie. Inaczej mówiąc, nazwa nie może nastręczać żadnych wątpliwości. Najlepiej jeżeli storczyk posiadał etykietę z pełna nazwą w chwili zakupu.
W zeszłym roku jesienią kupiłam sadzonkę i już kwitnie .Storczyk piękny i bezproblemowy w uprawie.Pachnie,ale trochę dziwnie .Pozdrawiam wszystkich serdecznie,Efka
I dla tego p.Krzysztofie chyba wszyscy je mamy, albo mieliśmy Kwiatuszki są urocze, dodatkowo kwitną już małe rośliny co potwierdza prezentacja I ja gratuluję, r.
Aniu- bezpośredniego słońca nie potrzebuje,aby pachniał,wystarczy by było jasno. Może kwiat jeszcze do tego nie dojrzał. Ma bardzo ładne kolory,ale całkiem inne,niż mój. Pewnie trafiłam 'podróbkę'. Kasiu,czekamy na Twojego,do kompletu . PS - mój maluszek już przekwita (5 m-cy),został ostatni kwiatuszek i już rośnie pierwsze keiki! Niesamowita roślina. Nigdy wcześniej nie miałam keiki na pędzie kwiatowym,więc radość podwójna.
Gratuluję , mam wrażenie ,że nie wszystkie eqestrisy pachną mam osobniki pachnące i bez zapachu , to mój ulubiony gatunek , można mieć niezłą kolekcję z samych eqestrisów jest tyle form i wariacji kolorystycznych ja wciąż jestem nienasycona i chciałabym mieć nowe i nowe
Załączniki
Ostatni nabytek z "niebieską " warżką
wystawa jesieN 2011 014.jpg (33.39 KiB) Przeglądane 1511 razy
pozdrawiam zieIIona zawsze jest czas na śmiech, mimo wylanych łez,(czytaj) przyjdzie czas na kwiaty naszych pupilków