Witam. Jestem tutaj na forum też od niedawna gdzieś od listopada i każdego dnia śledzę wszystkie nowości. Wkońcu i ja moge pochwalic sie kwitnieniem Nie dokońca wiem jaka jest nazwa dlatego niepodpisałam. Zrobiłam więcej zdjęc zwykłą cyfrówką, ale niebyłam z nich zadowolona dlatego pokazałam tylko jedno zdjęcie. A kwiaty są śliczne i bardzo duże, już jest ich 8 ale jak dobrze pójdzie to zapowiada się na 14
Kwitnienia ciąg dalszy:-) Chciałam zaprezentować parę moich storczyków, bo też od nie dawna jestem ich wielbicielka
Załączniki
Nieznam nazwy ale jest śliczny:-) mój nowy zakup :-)
storczyk miniaturka...
moje pierwsze samodzielne kwitnienie tego storczyka, którego reanimowałam i odwdzięczył się trzema pędami, więc mu chyba u mnie służy :-)
kwitnie juz od grudnia i nie przestaje co mnie zadziwia, a nawet zauważyłam że wypuszcza nowy pęd kwiatowy :-) czy to możliwe że w trakcie takiego długiego kwitnienia znowu może zakwitnąć bez odpoczynku?
to jest mój wielki znak zapytania... nie wiem co to za storczyk, bo ma całkiem inny kwiat. Jak kupowalam nie miał pędów kwiatowych, więc bylo w ciemno. A tu takie zdziwienie. Może ktoś wie jaki to storczyk???
Jest to hybryda phaleanopsis. Dodatkowo takiego cudaka nazywa się peloric- jest to idealny przykład ingerencji człowieka w naturę. Kwiat jest tak zmutowany, że każde jego kwitniwnie będzie tak wyglądało.