Witam .Chcę zaprezentować roślinę , którą mam mniej więcej od roku .Kwitnie u mnie pierwszy raz , niestety tylko jeden kwiat ale za to okazały , kolor bardzo intensywny i piękny zapach Kwitnienie trwa do dwóch tygodni. Cały rok stoi na południowym bardzo słonecznym parapecie , gdzie latem temp. jest dość wysoka a zimą jest zdecydowanie chłodniej bo nie ma tam grzejnika .Podlewam i nawożę ją w miarę regularnie .
Piękna Mogłabyś zrobić zdjęcie całej rośliny ? Też mam tą krzyżówkę, czy ona zakwitła z wiosennego przyrostu czy jesiennego? Moja jak na razie wytwarza nowe psb tylko wiosną
Dziękuję za odwiedziny i cieszę się ,że podoba się moja roślinka Silanka ona zakwitła z wczesno-jesiennego przyrostu potem wypuściła jeszcze jeden ale słabszy i bez pochewki . Zamieszczam zdjęcie całej rośliny , kwiat już niestety smętnie zwisa zwiędły , jak pisałam kwitnieniem cieszyłam się jakieś dwa tygodnie.
Dziękuje za zdjęcie Moja jest mniejsza mimo, że kupowana była w OG dwa lata temu jako zdolna do kwitnienia. Może w nst roku się uda. Gratuluje kwitnienia