Myślałam, że już nigdy nie doczekam tego dnia po miesiącach oczekiwań zaglądania i podglądania nareszcie coś ruszyło jestem z siebie niezwykle dumna, zwłaszcza że jeden storczyk przypłacił 'życiem" mój brak doświadczenia. Zdjęcia prezentują dwa kwiaty, jeden na dniach rozkwitnie a drugi dopiero wypuszcza póki co bliżej niezidentyfikowane coś, a przynajmniej dla mnie niezidentyfikowane Przepraszam za jakoś, robione telefonem.
jak dla mnie fotki nie są aż takie złe:P też robie telefonem moje storczyki tez kwitną teraz 4 sztuki wiec jest na co popatrzeć to mój taki pierwszy sukces, storczyki mam 2,5 roku sporo sztuk uśmierciłam kilka sztuk mam po reanimacji i 3 małe sadzonki ze swoich storczyków pozdrawiam
Nie nie nie, na zdjęciach są przedstawione dwie rośliny i wygląda na to, że w jednej i drugiej będą korzonki. No ale lepszy rydz niż nic, zwłaszcza że korzenie się rozwijają w doniczce i wyrastają nowe listki A pączki ze zdjęcia nr 1 dzisiaj się otworzyły i cytrynowo różowy ciapek cieszy od rana moje oczy
Monika, jeżeli mogłabym Tobie coś podpowiedzieć, to jak zauważyłaś, że rośnie pęd kwiatowy i ma tendencję do pochylania się do dołu. Wbij patyk i spróbuj nadać mu kierunek ku górze. Ja to robię za pomocą gumki recepturki.