Z poprzedniego wątku zrobił się niezły tasiemiec, dlatego powstał nowy. Storczyki na dobre poczuły wiosnę, kilka na dniach zaraz otworzy swoje pączki. Na chwilę obecną kwitną:
Wdzięczna miniaturka. Kwiaty wielkości monety 5zł
Ten sam storczyk prezentowany w temacie o złamanym pędzie. Łącznie miałby ok 30 kwiató
Coś się dzieje z dendrobium :)
Coś na deser - więcej szczegółów w odpowiednim dziale.
Jak na razie na dendrobium tylko w jednym miejscu jest pędzik. Co ciekawe, wypuścił już go zanim trafił na balkon. Zobaczymy z czasem co z tego będzie.
Dawno mnie nie było w tym wątku... Cóż... Z obecnych kwitnień mogę się pochwalić:
Białe dendrobium, zakwitło dość obficie na 2 psb
Dendrobium w typie nobile
Biało-fioletowe dendrobium
Phaleanopsis kundelek
Phaleanopsis łaciaty kundelek (tylko 3 kwiaty - może to być wina zbyt niskiej temperatury?)
Phaleanopsis Wiganiae (Philadelphia) moje pierwsze kwitnienie, roślinkę nabyłam po przekwitnięciu w styczniu br. Ładnie przyrastała, a teraz kwitnie. Łącznie będzie 9 kwiatów.
Ledwo przekwitła mi pierwsza Cambria z powyższego postu, a już jest następny pęd kwiatowy Ale dzisiejszy post o czymś innym. Jakiś czas temu zamówiłam na Allegro mix 3 roślin. W tym miksie było dendrobium. Owa roślina zadomowiła się u mnie na dobre, rozrosła się i musiałam ją podzielić. To pierwsze kwitnienie tej rośliny u mnie, dość liche, bo to tylko 2 kwiatuszki, ale są śliczne