Witam, w związku z tym, że przeglądam to forum od jakiegoś czasu i jestem pod wrażeniem posiadanych przez Was okazów postanowiłam podzielić się zdjęciami moich storczyków, które w porównaniu do tego co już tutaj widziałam są bardzo skromniutkie, ale jak tylko zdobędę większy parapet to zapewne kolekcja się powiększy Pierwszego storczyka (Phalaenopsis) dostałam 3 lata temu
Mój pierwszy :) Zgodnie z opisem zdjęcia, tak wyglądał gdy kwitł ostatnio, jednak został przeniesiony z okna zachodniego na wschodnie i obecnie czekam aż znowu zakwitnie :) Przepraszam za jakość, ale zdjęcie było zrobione 8 m-cy temu, wtedy nie myślałam o tym, że będę go komuś pokazywała :)
, mam go do dzisiaj następny pojawił się przypadkiem, jako prezent dla mojej mamy, niedawno zgubił kwiatki a teraz puszcza nowy pęd, kolejne dwa trafiły do nas z kwiaciarni gdzie zostały spisane na straty, potem trafiło się Dendrobium Compactum, które pięknie wypuściło keiki, czekam aż zakwitnie bo nawet nie wiem jaki ma kolor no i moje 4 miniaturki, 3 dostałam na absolutorium a jednej, białej jakoś nie mogłam się oprzeć, co prawda była w opłakanym stanie
, ale miała 3 pędy, od momentu kupienia zgubiła wszystkie kwiatki i tyle z niej zostało
Tak jak pisałam wyżej jest to moja 4 miniaturka, została kupiona w tym tygodniu mam nadzieję, że dojdzie do siebie :)
, ale miała takie piękne kwiatki, mam nadzieję, ze uszczęśliwi mnie nimi po raz kolejny pozdrawiam
Załączniki
Miniaturka nr 1
i jej kwiatek :)
nr 2 :)
i kwiatek :) nie, zdjęcie nie jest nie obrócone, one "patrzą" tak bokiem :)
Dziękuję bardzo, miło, że się podoba jak tylko zrobię zdjęcia storczykom kuchennym to wrzucę też ich zdjęcia a mini nr 4 korzonki ma zdrowe, przesadziłam go z samego spagnum w mieszankę spagnum z podłożem do storczyków pozdrawiam