Witam. Pragnę wszystkim zaprezentować moich podopiecznych .Są tu zarówno pierwsze kwitnienia jak i obecne teraz zimowe .Jest ich niewiele ale cieszą mnie po ubiegłorocznych zimowych kłopotach. H-Anna
Witam.Pragnę pochwalić się koleżankom i kolegom faktem że wykluwają się na moim dendronium pączki kwiatowe. Dostałam go od męża był farbowany na niebiesko, a teraz według mnie będzie biały . Cieszę się okropnie bo drugi to chyba samiec i niechętny do wszystkiego , nierośnie i nie kwitnie siedzi taki skurczek jak pasożyt ale niech mu tam./przepraszam samce/ Oby kwiatuszki nieopadły znając moje zezowate zimowe szczęście. Pozdrawiam wszystkich Anna
Witam. Pąki na farbowanym storczyku dendronimu nobile rosną i już wiem że będą białe. .Oby nic nie stało się bo zima to nie moja pora na kwitnienia. Pozdrawiam Anna
Witam w Nowym Roku 2013. Pragnę zaprezentować mojego farbowańca teraz już w pełni rozkwitu .Wydziela w porze rannej delikatny zapach kwiatowy a jak miał niebieski kolor nie było zapachu. Pozdrawiam Anna
Witam. Po podglądaniu tylko wiadomości na forum postanowiłam coś zamieścić bo i czasu troszkę znalazłam a i na oknie zaczęło się troszkę więcej dziać. Mam do zaprezentowania mojego cudaczka jak go kiedyś określiłam , dlatego iż ze stożka wzrostu wypuścił pęd kwiatowy i tak sobie go wydłuża do dziś a ma około 3 lat .Obecnie postanowił obdarzyć mnie dodatkowym pędem który wypuścił z boku .Przez cały swój okres nie obdarzył mnie ,, dzieciaczkami". Taka jego już widać URODA. Kochani życzę Wam wszystkim słonecznego lata i obfitych kwitnień .Pozdrawiam Anna
Załączniki
To następny cudak pozostawiony z dzieckiem który postanowił zakwitnąć
Czy wśród twoich kwiatków są takie, które w słońcu wyglądają, jakby były posypane brokatem, takie delikatne skrzenie się? Wydaje mi się, że na niektórych żółtych i pomarańczowych jest taki poblask. Gratulacje za wspaniałe kwitnienia i życzenia dalszych sukcesów.