Roślina jest dość mała h=20cm, rzut poziomy =30x23cm. Potrzebuje małych porcji wody, w zimie zupełnie symbolicznie ją podlewam. Może ktoś ma jakąś bardzo podobną bo chciałabym coś więcej o niej wiedzieć. Była bez etykietki.
Dziękuję darczyńcy (D. Ch.). Marta
To jest to. Ma w sobie dużo z Cattleya warscewiczii - m. inn. długi spoczynek, małe zapotrzebowanie na wodę, gładka warżka ale brzegi faliste i te dwa oczka rozmieszczone w podobnych proporcjach. Pomniejszono ją chyba przez krzyżowanie z laelia. Fiu, fiu wybierając
 nawet nie wiedziałam że ma tak znamienitego przodka. Marta
 nawet nie wiedziałam że ma tak znamienitego przodka. Marta 

Strona główna Storczyki.pl
 Strona główna Storczyki.pl

,cos mi on przypomina chyba troszeczkę narcyzy
 ,cos mi on przypomina chyba troszeczkę narcyzy 
 Niestety, już w momencie kupna często część korzeni jest martwa i to głównie ze zbyt mokrego podłoża.
  Niestety, już w momencie kupna często część korzeni jest martwa i to głównie ze zbyt mokrego podłoża.

Pojawiły się dwa nowe przyrosty, które bardzo szybko wzrastały, by z początkiem października zakwitnąć. Radość duża, dowiedziałem się też co to są pochewki.
  Pojawiły się dwa nowe przyrosty, które bardzo szybko wzrastały, by z początkiem października zakwitnąć. Radość duża, dowiedziałem się też co to są pochewki.   

I co go boli?
 I co go boli? 

,wg mnie bezproblemowa
,wg mnie bezproblemowa