Cat. intermedia, wykształciła urodziwa psb liście i coś na kształt pochewki.( zdjęcia z 31.07 i 5.08) W tym samym okresie rozpoczęły wyrastać korzenie, i
 nowy przyrost. (zdj.3 z 15.08). Nie wiem czy się cieszyć, czy martwić - pochewka zaczyna zasychać.
 nowy przyrost. (zdj.3 z 15.08). Nie wiem czy się cieszyć, czy martwić - pochewka zaczyna zasychać.   
 Cattleya skinneri
Przechwalałem się
 z nadzieją, że to już pochewki i zapowiedź kwitnienia. Okazuje się, że to co widać na pierwszym zdjęciu (11.07) to nie pochewka a początek drugiego liścia (fotka z prawej 16.08). Małe rozczarowanie, ale nadzieja pozostała.
 z nadzieją, że to już pochewki i zapowiedź kwitnienia. Okazuje się, że to co widać na pierwszym zdjęciu (11.07) to nie pochewka a początek drugiego liścia (fotka z prawej 16.08). Małe rozczarowanie, ale nadzieja pozostała.   
 Cattleya hybryda.
Pisałem już o budzących nadzieje na piękne kwitnienia pochewkach u katlejki, która dwukrotnie mnie nie zawiodła. Uprawiam ją tak samo i cóż
pochewki są imponująco duże, ale płaskie - nie widać w nich charakterystycznego cienia pąków. Wydają się być puste (fot. z 14.08.). Czy jest nadzieja, że będą kwitnienia.

Jak sądzicie, czy mieliście podobne sytuacje podczas Waszych 'zmagań' z tymi roślinami.

Strona główna Storczyki.pl
 Strona główna Storczyki.pl

, ale moja hybrydka również się zapomniała.
 , ale moja hybrydka również się zapomniała.