Podziwiam nie tylko te kwitnące, ale i pozostałe, które jak widać na zdjęciach są w doskonałej formie . Szczególnie zaintrygowały mnie te duże (stosunkowo) doniczki, w których są katleje.
Cattleye wolę uprawiać w większych doniczkach,bo szybko się rozrastają , poza tym masywna doniczka jest stabilniejsza,co jest ważne gdy roślina wychodzi poza nią np. Cattleya skinneri jak widac ma dość duże i ciężkie pędy.Na dno doniczek daję dużą warstwę drenażu i sadzę rośliny w grubym podłożu do storczyków.Poza tym ułatwia to pielęgnację w moim odczuciu - roślin nie trzeba tak często podlewać.
Bardzo zaciekawiła mnie Twoja kolekcja. Rośliny ciekawe, wspaniale rozrośnięte, uwielbiam takie krzaczaste egzemplarze. Cudne kwitnienia. Jeszcze coś na co nie sposób nie zwrócić uwagi. Otóż urzekła mnie taka harmonia panująca na Twoich parapetach. Rośliny są pięknie wyeksponowane, zadbane - widać, że nastawiasz się na jakość a nie ilość i to mi się bardzo podoba. Z wielkim zainteresowaniem będę śledzić losy Twoich podopiecznych. Fajny i miły wątek.