logo forum

Cattleya i pokrewne - Dyskusje

Strona główna forum | Biblioteka | Szukaj | Problemy techniczne | Zarejestruj się | Zaloguj się | Strona główna Strona główna Storczyki.pl
Storczykowe "Gadu-Gadu" | Prezentujemy kwitnienia | Gatunki botaniczne
Cattleya i pokrewne | Cataseta i pokrewne | Dendrobium - gatunki i hybrydy | Powiększamy kolekcje

Przejdź do zawartości

Powrót do listy wiadomości

Tytuł: moja mała kolekcja z dz. Moje rośliny i moje doświadczenia

Umieść nową wiadomość
Pokaż pierwszy nieprzeczytany post

Tytuł: moja mała kolekcja z dz. Moje rośliny i moje doświadczenia

Nieprzeczytany post Autor: Krzysztof Gozdek Data » 06-03-2013, 18:36

Podziwiam nie tylko te kwitnące, ale i pozostałe, które jak widać na zdjęciach są w doskonałej formie :!:.
Szczególnie zaintrygowały mnie te duże (stosunkowo) doniczki, w których są katleje.
Pozdrawiam, Krzysztof
Fotografia użytkownika
Krzysztof Gozdek
Kreator

Z nami od: 26-11-2010, 10:05
Na górę       Na dół

Tytuł: Re: moja mała kolekcja

Nieprzeczytany post Autor: pioter89 Data » 06-03-2013, 19:42

Cattleye wolę uprawiać w większych doniczkach,bo szybko się rozrastają , poza tym masywna doniczka jest stabilniejsza,co jest ważne gdy roślina wychodzi poza nią np. Cattleya skinneri jak widac ma dość duże i ciężkie pędy.Na dno doniczek daję dużą warstwę drenażu i sadzę rośliny w grubym podłożu do storczyków.Poza tym ułatwia to pielęgnację w moim odczuciu - roślin nie trzeba tak często podlewać.
pioter89

Z nami od: 06-02-2011, 13:33
Na górę       Na dół

Tytuł: Re: moja mała kolekcja

Nieprzeczytany post Autor: ajania Data » 28-04-2013, 14:57

Bardzo zaciekawiła mnie Twoja kolekcja. Rośliny ciekawe, wspaniale rozrośnięte, uwielbiam takie krzaczaste egzemplarze. Cudne kwitnienia.
Jeszcze coś na co nie sposób nie zwrócić uwagi. Otóż urzekła mnie taka harmonia panująca na Twoich parapetach. Rośliny są pięknie wyeksponowane, zadbane - widać, że nastawiasz się na jakość a nie ilość i to mi się bardzo podoba.
Z wielkim zainteresowaniem będę śledzić losy Twoich podopiecznych. Fajny i miły wątek.
ajania

Z nami od: 11-02-2012, 20:19
Na górę       Na dół

Poprzedni wątek     |     Następny wątek
Umieść nową wiadomość
Dodaj komentarz do wiadomości

Powrót do Dyskusje

• ‹ Powrót do poprzedniej strony
  • Zespół administracyjny •
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj
Hosting Telvinet, Wdrożenie DLACIEBIE.NET