) spokój?
 ) spokój? ) spokój?
 ) spokój? Radziłbym jednak skąpo podlewać ze trzy tygodnie i obniżyć temperaturę, a następnie powoli rozpocząć pobudzanie roślin do działania zwiększając temperaturę i podlewanie. Trudno podać dokładny przepis, musisz obserwować i uzależniać postępowanie od reakcji roślin. Tak to jest z uprawą w czasie późnej jesieni i zimy. Powodzenia.
  Radziłbym jednak skąpo podlewać ze trzy tygodnie i obniżyć temperaturę, a następnie powoli rozpocząć pobudzanie roślin do działania zwiększając temperaturę i podlewanie. Trudno podać dokładny przepis, musisz obserwować i uzależniać postępowanie od reakcji roślin. Tak to jest z uprawą w czasie późnej jesieni i zimy. Powodzenia. 

Poczytałam
  Poczytałam  Obie wymienione rośliny rosną w hydro, więc przesuszone nie były, nawet w tegoroczne upały. Pseudobulwy z pochewkami  nie są mniejsze od innych, ale być może zbyt "słabe', żeby wytworzyć kwiaty. Coż, będę eksperymentować, może się uda
  Obie wymienione rośliny rosną w hydro, więc przesuszone nie były, nawet w tegoroczne upały. Pseudobulwy z pochewkami  nie są mniejsze od innych, ale być może zbyt "słabe', żeby wytworzyć kwiaty. Coż, będę eksperymentować, może się uda  Storczyki już zdążyły mnie nauczyć cierpliwości
  Storczyki już zdążyły mnie nauczyć cierpliwości 

Już jestem ciekawa co też z  tego wyrośnie.
 Już jestem ciekawa co też z  tego wyrośnie. 

Obie Cattleyae zakwitły:
  Obie Cattleyae zakwitły: