logo forum

Cataseta i pokrewne - Dyskusje

Strona główna forum | Biblioteka | Szukaj | Problemy techniczne | Zarejestruj się | Zaloguj się | Strona główna Strona główna Storczyki.pl
Storczykowe "Gadu-Gadu" | Prezentujemy kwitnienia | Gatunki botaniczne
Cattleya i pokrewne | Cataseta i pokrewne | Dendrobium - gatunki i hybrydy | Powiększamy kolekcje

Przejdź do zawartości

Powrót do listy wiadomości

Tytuł: ODEJŚCIE?

Regulamin umieszczania zdjęć na forum
Zobacz zasady obowiązujące w dziale Cataseta.
Wysyłanie wiadomości jest równoznaczne z akceptacja tych zasad.
Umieść nową wiadomość
Pokaż pierwszy nieprzeczytany post

Tytuł: ODEJŚCIE?

Nieprzeczytany post Autor: Marta Data » 09-12-2020, 06:51

A mnie tak korci aby zapytać dlaczego p. Krztsztof Gozdek, znawca śiochów i nie tylko, zrezygnował nagle i konsekwentnie z umieszczania postów. Czyżby to było odejśćie od Storczyki.pl ?Było by to nie pierwsze odejście osoby ze sporą wiedzą.To już będziemy czytać tylko o kwiatuszkach phalaenopsis? Marta
Załączniki
SAM_4612.JPG
SAM_4614.JPG
SAM_4561.JPG
Fotografia użytkownika
Marta
Kreator

Z nami od: 13-01-2011, 21:10
Na górę       Na dół

Tytuł: Re: ODEJŚCIE?

Nieprzeczytany post Autor: Jan Ciepłucha Data » 09-12-2020, 07:49

No właśnie Pani Marto. I tu idzie może nie tylko o kolegę Krzysztofa, któremu może akurat nic nie kwitnie, ale w ogóle o funkcjonowanie tego typu portali. Z chwilą pojawienia się facebooka czy twittera i innych portali społecznościowych, ilość odwiedzin na witrynach storczykowych silnie spadła. Dotyczy to również witryny Dziedzica- Orchidarium. Gdyby nie Grażynka Simińska, to nie działoby się tam prawie nic. Taki to już pewnie znak czasu. Zauważam to z ubolewaniem. Niemal wszyscy którzy mają problemy z "usychającym pędem falka" tam właśnie, ( na facebooku czy twitterze), szukają porady, a nie na bądź co bądź prfesjonalnej witrynie takiej jak nasza. Jeżeli ktoś ma pomysł jak zwiększyć ilość odwiedzin, poprzez wprowadzenie nowych rozwiązań czy modyfikacji, to staję do dyspozycji. W sensie finansowym.
Pozdrawiam
Jan Ciepłucha

Nasze kolekcje, Borówka Amerykańska, Gospodarstwo Szkółkarskie
Fotografia użytkownika
Jan Ciepłucha
Administrator

Z nami od: 01-07-2006, 06:00
  • Strona WWW
Na górę       Na dół

Nieprzeczytany post Autor: Dorra Data » 14-12-2020, 09:10

Mi też brakuje Krzysztofa Gozdek! Jego przepiękne śpiochy i cenne rady zawsze podziwiałam.

Panie Janie...
Wiem że celem Pana to otwarte forum dla wszystkich... ja jednak doceniam kiedy wiem z kim dyskutuję. Anonimowe odpowiedzi pod pseudonimem Gość które często są niemiłe i nie pozostawiają nic do dyskusji, trochę mnie odstraszyły :oops:
Dorra

Z nami od: 06-09-2016, 10:35
Na górę       Na dół

Nieprzeczytany post Autor: Marta Data » 14-12-2020, 12:23

Słuszna uwaga. Marta
Fotografia użytkownika
Marta
Kreator

Z nami od: 13-01-2011, 21:10
Na górę       Na dół

Nieprzeczytany post Autor: Krzysztof Gozdek Data » 14-12-2020, 19:59

Szanowni i Kochani, nigdzie nie odszedłem :D Mam sporo zajęć zawodowych związanych z wyjazdami i dlatego trochę mniej się udzielam na tym forum. Jak wiadomo ze storczykami nie zawsze się odnosi sukcesy, teraz testuję oświetlanie części moich śpiochów LED-ami, rosną nawet nieźle (te z Brazylii), ale z kwitnieniami miałem 2 porażki, chyba związane ze zbyt małą ilością pbs ? Poza tym są to w większości gatunki botaniczne i chociaż rosną w tropikach, ale i tam warunki nie są wszędzie jednakowe, szczególnie z ilością opadów. Mam nadzieję, że doprowadzę do kwitnienia Catasetum matossianum, którego pęd kwiatowy rośnie pionowo w górę, co jest raczej rzadko spotykane. Poza tym może uda mi się zobaczyć rozwinięte pąki na krzyżówce Catasetum vinaceum x denticulatum i to rośnie bez doświetlania.
Wszystkich serdecznie pozdrawiam :)
Pozdrawiam, Krzysztof
Fotografia użytkownika
Krzysztof Gozdek
Kreator

Z nami od: 26-11-2010, 10:05
Na górę       Na dół

Nieprzeczytany post Autor: Dorra Data » 14-12-2020, 22:57

:D
Dorra

Z nami od: 06-09-2016, 10:35