logo forum

Storczykowe "Gadu-Gadu" - rozmawiamy o storczykach

Strona główna forum | Biblioteka | Szukaj | Problemy techniczne | Zarejestruj się | Zaloguj się | Strona główna Strona główna Storczyki.pl
Storczykowe "Gadu-Gadu" | Prezentujemy kwitnienia | Gatunki botaniczne
Cattleya i pokrewne | Cataseta i pokrewne | Dendrobium - gatunki i hybrydy | Powiększamy kolekcje

Przejdź do zawartości

Powrót do listy wiadomości

Tytuł: Doświetlanie dla storczyków Phalaenopsis

Umieść nową wiadomość
Pokaż pierwszy nieprzeczytany post
  • Odpowiedz z cytatem

Tytuł: Doświetlanie dla storczyków Phalaenopsis

Nieprzeczytany post Autor: Basiaaa Data » 13-02-2017, 17:44

Witam bardzo serdecznie wszystkich,
Od niedawna nurtuje mnie pytanie, czy ktoś z użytkowników tego forum o storczykach miał do czynienia z doświetlaniem swoich roślinek.
Pytam, ponieważ nie mam już wolnych okien w swoim domu, a w ciąż chciałabym powiększać swoją kolekcję Phalaenopiss'ów. Wszystkie okna po stornie wschodniej i zachodniej pozajmowane przez moje ukochane epifity. Została mi tylko jedna, długa półka wzdłuż ściany koło okna północnego. I właśnie, chciałabym się dowiedzieć o jakimś doświetleniu dla tych roślinek, jeżeli bym je tam umieściła ( mam na myśli około 3 storczyki). Ogólnie jest tam jasno, ale nie wiem czy rośliny nie będą gubić pąków, kwiatków i czy wg będą chciały tam obficie i bujnie kwitnąć. Doświadczonych w tym temacie proszę o pomoc ( np. jakie żarówki powinnam wybrać, ile doświetlać i czy wg ma to jakikolwiek sens). Będę wdzięczna za każdą odpowiedz.

Pozdrawia Basiaa ;)
Basiaaa

Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Tytuł: Re: Doświetlanie dla storczyków Phalaenopsis

Nieprzeczytany post Autor: carameleye Data » 14-02-2017, 13:53

Proszę uźyć wyszukiwarki (obok Biblioteka na pasku u góry) i wpisać hasło np "doświetlanie" Twój post będzie pierwszy, poczytaj inne wpisy, jeśli nadal będzie Cię coś nurtować - pisz.
Marta
Fotografia użytkownika
carameleye

Z nami od: 22-09-2013, 22:53
Na górę       Na dół

Poprzedni wątek     |     Następny wątek
Umieść nową wiadomość
Dodaj komentarz do wiadomości

Powrót do Storczykowe "Gadu-Gadu"

• ‹ Powrót do poprzedniej strony
  • Zespół administracyjny •
  • Zmień rozmiar tekstu