logo forum

Storczykowe "Gadu-Gadu" - rozmawiamy o storczykach

Strona główna forum | Biblioteka | Szukaj | Problemy techniczne | Zarejestruj się | Zaloguj się | Strona główna Strona główna Storczyki.pl
Storczykowe "Gadu-Gadu" | Prezentujemy kwitnienia | Gatunki botaniczne
Cattleya i pokrewne | Cataseta i pokrewne | Dendrobium - gatunki i hybrydy | Powiększamy kolekcje

Przejdź do zawartości

Powrót do listy wiadomości

Tytuł: Pleśń

Umieść nową wiadomość
Pokaż pierwszy nieprzeczytany post
  • Odpowiedz z cytatem

Tytuł: Pleśń

Nieprzeczytany post Autor: ooolccciaaa Data » 27-12-2011, 16:09

Dzień dobry od 3 dni jestem posiadaczką pięknego storczyka.Jest to mój pierwszy kwiat tego gatunku.I mam mały problem gdy go dostałam podlałam-pewnie nie powinnam tego robić ale nie miałam o tym pojęcia.I teraz u góry wytworzyła się pleśń!!Zdjęłam "kore" pokrytą pleśnią ale nie mam pojęcia co dalej robić.Nie chcę aby kwiatek obumarł.Postawiłam go na oknie z północnej strony bo przeczytałam że kwiatek ten nie przepada za słońcem a teraz się zastanawiam czy nie ma tam za ciemno...Jeśli był taki post to przepraszam ale go nie znalazłam.Z góry dziękuje za wszystkie rady
ooolccciaaa

Z nami od: 27-12-2011, 16:03
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Tytuł: Re: Pleśń

Nieprzeczytany post Autor: Renia T Data » 27-12-2011, 17:11

ooolccciaaa pisze:Dzień dobry od 3 dni jestem posiadaczką pięknego storczyka.Jest to mój pierwszy kwiat tego gatunku.I mam mały problem gdy go dostałam podlałam-pewnie nie powinnam tego robić ale nie miałam o tym pojęcia.I teraz u góry wytworzyła się pleśń!!Zdjęłam "kore" pokrytą pleśnią ale nie mam pojęcia co dalej robić.Nie chcę aby kwiatek obumarł.Postawiłam go na oknie z północnej strony bo przeczytałam że kwiatek ten nie przepada za słońcem a teraz się zastanawiam czy nie ma tam za ciemno...Jeśli był taki post to przepraszam ale go nie znalazłam.Z góry dziękuje za wszystkie rady

Witaj
A ja po wklepaniu w szukaj "pleśń "znalazłam kilka ;) odpowiedzi, przyjemnej lektury.

search.php?keywords=Ple%C5%9B%C5%84&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sr=posts&sk=t&sd=d&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj
Fotografia użytkownika
Renia T
Kreator

Z nami od: 13-01-2011, 14:53
Na górę       Na dół

Poprzedni wątek     |     Następny wątek
Umieść nową wiadomość
Dodaj komentarz do wiadomości

Powrót do Storczykowe "Gadu-Gadu"

• ‹ Powrót do poprzedniej strony
  • Zespół administracyjny •
  • Zmień rozmiar tekstu