Proszę o pomoc w identyfikacji kilku roślin. W szczególności zależy mi na tej dziwnej Cattleyi. Wszystkie to hybrydy. Masdevallia to podobno Masdevallia Rosemarie, może ktoś potwierdzi?
Katleja przypomina mi Brassavolę 'Jiminy Cricket'. Pseudobulwy i liście wyglądają identycznie. Kwiat na zdjęciu bardziej zielony,ale widać,że ledwo co się otworzył,może jeszcze się zmieni.
Witam. Faktycznie bardzo podobna i dość łatwa do dostania, ale... podobna jest również Bepi. Jim Wallace [która coraz częściej gości w sklepikach ]. Warto dokładnie przyjrzeć się warżce i niuansom tam się znajdującym. Myślę, że warunki uprawy będą podobne. Przy okazji fantastyczne rośliny. Gratuluję nabytku, nawet jeśli nie 'dogrzebie' się Pan rodowodu. Pozdrawiam, r.
Ta roślina zakupiona została w Obi za 10 złotych Ale nie przypomina mi Bepi. Jim Wallace. Nie ma tak postrzępionej warżki oraz o wiele dłuższe i smuklejsze płatki. Prędzej stawiałbym na krzyżówkę: Bepi Sylvia White x Bepi Jim Wallace Takie moje gdybanie Nigdy się nie dowiemy.
Ten drugi storczyk jest podobny do mojej Miltassi Aztec bynajmniej otrzymałem informacje że tak się nazywa. Woli on temperaturę nie większą niż 22 stopnie Celsjusza Dodam ze moja pachnie lekko pieprzem