logo forum

Storczykowe "Gadu-Gadu" - rozmawiamy o storczykach

Strona główna forum | Biblioteka | Szukaj | Problemy techniczne | Zarejestruj się | Zaloguj się | Strona główna Strona główna Storczyki.pl
Storczykowe "Gadu-Gadu" | Prezentujemy kwitnienia | Gatunki botaniczne
Cattleya i pokrewne | Cataseta i pokrewne | Dendrobium - gatunki i hybrydy | Powiększamy kolekcje

Przejdź do zawartości

Powrót do listy wiadomości

Tytuł: co zrobić z korzeniami?

Umieść nową wiadomość
Pokaż pierwszy nieprzeczytany post
  • Odpowiedz z cytatem

Tytuł: co zrobić z korzeniami?

Nieprzeczytany post Autor: ania i ola Data » 13-02-2012, 13:59

Witam serdecznie,
od roku mam storczyka, który ma zdrowe liście (oprócz dwóch, które usychają i żółkną) i piekne korzenie powietrzne,niestety na podlożu w doniczce pojawiło się bardzo dużo białych kropek. Dopiero po wyjeciu storczyka poczułam zgniły zapach :( . Usunęlam zgnite korzenie i zostalo zaledwie parę korzeni na wpół suchych i w miarę "zdrowych". Proszę o podpowiedź, czy mam usunąć wszystkie korzenie, które były w doniczce? Czy jest jeszcze szana na uratowanie tego storczyka? Jeżeli był już poruszany taki temat proszę o odesłanie do niego. Z góry dziękuję i pozrawiam
ania i ola

Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Tytuł: Re: co zrobić z korzeniami?

Nieprzeczytany post Autor: titus1 Data » 13-02-2012, 14:13

1. Tak, temat był poruszany. Proszę wejść ze strony głównej do działu uprawa i tam poczytać.
2. Zdjęcia, zdjęcia i jeszcze raz zdjęcia. "Korzenie w miarę zdrowe" to pojęcie względne.
titus1

Z nami od: 13-03-2011, 23:11
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Tytuł: Re: co zrobić z korzeniami?

Nieprzeczytany post Autor: ania i ola Data » 15-02-2012, 11:37

titus1 pisze:1. Tak, temat był poruszany. Proszę wejść ze strony głównej do działu uprawa i tam poczytać.
2. Zdjęcia, zdjęcia i jeszcze raz zdjęcia. "Korzenie w miarę zdrowe" to pojęcie względne.

Dziękuję za odpowiedź :) Storczyki przesadziłam i będę czekać na efekt :? . Mam jeszcze parę pytać dotyczących innych storczyków ale faktycznie lepiej jest ocenić ich stan na podstawie zdjęć a więc jak sie przygotuję, to wtedy będę pytać.
Pozdrawiam i przepraszam, ze tak późno odpisuję
ania i ola

Na górę       Na dół

Poprzedni wątek     |     Następny wątek
Umieść nową wiadomość
Dodaj komentarz do wiadomości

Powrót do Storczykowe "Gadu-Gadu"

• ‹ Powrót do poprzedniej strony
  • Zespół administracyjny •
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Powiadom znajomych
  • Drukuj