nieprawidlowa pisze:Mam takie pytanie jaką wodą najlepiej podlewać storczyki:
Ryszard410 pisze:Nie Michale, mylisz się. Moje pytanie ma związek z przyjętym powszechnie kojarzeniem pojęcia storczyk z hybrydą Phalaenopsis.(...) Co gorsze, dostrzegam takie myślenie tu na tym Forum i to uważam za przykre i złe. Jestem przekonany, że z takie uproszczenia winniśmy co najmniej wyjaśniać i nie godzić się na ich stosowanie. W końcu jest to Forum o storczykach a to zobowiązuje, nawet laików
nieprawidlowa pisze:Mam takie pytanie jaką wodą najlepiej podlewać storczyki: przegotowana czy taka prosto z kranu ? Co o tym myślicie.?
Elazet pisze:Mery,a mój najstarszy ma ok. 10 lat.Ale nigdy nie był podlany kranówką.
Pozdrawiam.
Mery pisze: nieprawidlowa pisze:Mam takie pytanie jaką wodą najlepiej podlewać storczyki: przegotowana czy taka prosto z kranu ? Co o tym myślicie.?
Na postawione pytanie odpowiem wprost. Najlepsza jest woda taka , jaką otrzymują storczyki w naturze, więc deszczowa.
Co myślę na ten temat ja i współautor, zamieściliśmy w opracowaniu :
Woda dla storczyków. viewtopic.php?f=3&t=1651#p10767
Ryszard410 pisze:Gdyby tytuł został doprecyzowany i brzmiał Woda i zasady podlewania dla Phalaenopsis nie byłoby dyskusji.
Powrót do Storczykowe "Gadu-Gadu"