Mery pisze:Relację tę dedykuję osobie, która obdarowała mnie tym storczykiem i obu innym panom, którzy też proponowali wyrzucenie żywej rośliny do kosza.
MarzenaNM pisze:Panie Janie, uwielbiam mech na Pana fotkach, jeszcze parę razy pooglądam i chyba jakiś kawałek przygarnę do domu
Jan Ciepłucha pisze:Glebę należy usunąć, zostawiając jedynie tyle aby mech trzymał się kupy.
Czinia pisze:Czy może sobie leżeć i czekać ze mną na wyjazd np. od soboty do poniedziałku?
A jak go przywiozę to w jaki sposób go przygotować na położenie go do storczyków?
Będę wdzięczna za informacje.
Czinia pisze: ale jestem humanistką z wykształcenia, a nie biologiem.
Kasiek pisze:Malo kiedy zajmuje tu glos. Ale czytajac ten watek oniemialam.
Musze przyznac ze mnie tez interesowaly mozliwosci zastosowania mchu w doniczkach w uprawie parapetowej, ale chyba trzeba poszukac tej wiedzy gdzie indziej, bo az niedobrze sie robi od ilosci jadu saczacego sie z wypowiedzi "profesjonalistow". Szkoda ze to forum nie sluzy dzieleniu sie wiadomosciami a jedynie utrzymywaniu wysokich standardow czyjegos ego.
Niestety po raz kolejny czytam jakis interesujacy (na poczatku) watek, ktory sprowadza sie do obrazania pytajacych i oskarzania ich o braki w wyksztalceniu lub niski iloraz. I to jest tak zniechecajace, ze najciekawszy watek moze byc "spalony" po kilku postach.
Drodzy "profesjonalisci", zachowajcie poziom, bo az przykro czytac te saczaca sie zolc. Malo kiedy tu zagladam, a jezeli juz zagladam, to widze tylko takie dyskusje. Dla niektorych czytanie forum to zdobywanie wiedzy, ale brniecie przez takie docinki to strata czasu:( a jezeli udzial na forum to takie wyrzeczenie, to po co robic cos na sile?
Jestem skutecznie zniechecona, chociaz nie jestem tu dlugo. Przemyslcie to drodzy Znawcy Tematu.
Kasiek pisze:Jestem skutecznie zniechecona, chociaz nie jestem tu dlugo. Przemyslcie to drodzy Znawcy Tematu.
KarolW pisze: Nie jestem biologiem ani humanistą ale bywam dociekliwy...
Jan Ciepłucha pisze:Przechowuję w domu różne mchy. Na deskach, gałęziach itp. ....... polecam pozyskiwanie mchu z miejsc dla niego ekstremalnych.
Powrót do Storczykowe "Gadu-Gadu"