logo forum

Storczykowe "Gadu-Gadu" - rozmawiamy o storczykach

Strona główna forum | Biblioteka | Szukaj | Problemy techniczne | Zarejestruj się | Zaloguj się | Strona główna Strona główna Storczyki.pl
Storczykowe "Gadu-Gadu" | Prezentujemy kwitnienia | Gatunki botaniczne
Cattleya i pokrewne | Cataseta i pokrewne | Dendrobium - gatunki i hybrydy | Powiększamy kolekcje

Przejdź do zawartości

Powrót do listy wiadomości

Tytuł: storczyki w agarze

Umieść nową wiadomość
Pokaż pierwszy nieprzeczytany post
  • Odpowiedz z cytatem

Tytuł: storczyki w agarze

Nieprzeczytany post Autor: maksio26 Data » 08-01-2013, 23:42

ms czyli mikroelementy zrobil mi znajomy poniewaz nie mialem tak dokladnej wagi teraz juz mam wiec bede go sam robil..a hormony rosline agar nasiona kupilem przez internet..no i ppm ktory ogranicza ryzyko plesni grzybow itp..nie mam zadnej komory laminarnej plastikowe pudelko zwane cleenboxem.jeszcze dluga droga do sukcesu ale najwazniejsze ze nasiona zaczely kielkowac
maksio26

Z nami od: 28-08-2011, 19:52
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Tytuł: Re: storczyki w agarze

Nieprzeczytany post Autor: titus1 Data » 08-01-2013, 23:49

Nie wiem czego ma dotyczyć ten post.
Chcesz się pochwalić czy o coś zapytać.

Popraw swój wpis, bo czyta się go koszmarnie.
titus1

Z nami od: 13-03-2011, 23:11
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Nieprzeczytany post Autor: KarolW Data » 09-01-2013, 00:01

Moderatora proszę o połączenie wątków.
Ciebie Maksio o rozwinięcie akronimu ppm (najczęściej używa się go jako part per milion ale z pewnością nie w tym kontekście).
Jeżeli możesz, podaj źródła na których bazowałeś dobierając proporcje składników w pożywce.
Rozumiem, że agar gotowałeś i żadnej innej sterylizacji nie robiłeś?

titus1 pisze:Nie wiem czego ma dotyczyć ten post.
Chcesz się pochwalić czy o coś zapytać.
Popraw swój wpis, bo czyta się go koszmarnie.

Może Titusie przeglądniesz sobie kilka pierwszych wątków w sekcji "Gadu-Gadu"? Tyle w kwestii zawartości merytorycznej wpisu Maksia26.

Co do braku polskich znaków i interpunkcji... mnie osobiście bardziej razi używanie trybu rozkazującego w rozmowie z obcą osobą. Ale co ja tam wiem.
Fotografia użytkownika
KarolW
Kreator

Z nami od: 11-05-2012, 21:25
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Nieprzeczytany post Autor: maksio26 Data » 09-01-2013, 11:46

moj blad ze zaczalem nowy watek przepraszam za balagan..nie czepiajmy sie takich szczegolow jak interpunkcja bo nie jest to forum gramatyczne tylko storczykowe..titus1 bywa czasami chamski i wulgarny na tym forum..dzieki karol w..ppm jest to inhibitor enzymow oddechowych..sklad pozywki znajdziesz w wikipedii..pozywka ms..jesli masz pytania pisz maksio26@op.pl
maksio26

Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Nieprzeczytany post Autor: maksio26 Data » 09-01-2013, 12:08

jak juz wspomnialem ppm zapobiega plesnieniu pozywki ale dla pewnosci sterylizuje pojemniki w szybkowarze 10minut..stronke gdzie mozna kupic w sumie wszystko co potrzebne moge podac zainteresowanym na pw..ceny pozywki sa wysokie lepiej samemu zrobic ale reszta jest do przyjecia..
maksio26

Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Nieprzeczytany post Autor: Merghen Data » 09-01-2013, 14:11

maksio26 pisze:nie czepiajmy sie takich szczegolow jak interpunkcja bo nie jest to forum gramatyczne tylko storczykowe..

Ja się trochę w tym aspekcie z Tobą nie zgadzam. Jestem krótko na tym forum ale na innych już mam pewien staż i choć to storczykowe forum to jednak dużo przyjemniej się czyta posty, których nie trzeba czytać kilka razy by zrozumieć jego treść. Interpunkcja w tym pomaga. Poza tym jest to dodatkowa sposobność do okazania szacunku innym użytkownikom i pokazania swojej wysokiej kultury.

Ale by było na temat to poproszę na PW o adres gdzie można wszystko kupić.
Orchidarium
Fotografia użytkownika
Merghen

Z nami od: 03-01-2013, 16:27
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Nieprzeczytany post Autor: Silanka Data » 09-01-2013, 18:38

I mnie interesuje wysiewanie storczyków i proszę na PW info gdzie można kupić wszystkie składniki, Pozdrawiam.
Fotografia użytkownika
Silanka

Z nami od: 01-05-2011, 09:48
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Nieprzeczytany post Autor: KarolW Data » 10-01-2013, 11:48

maksio26 pisze:titus1 bywa czasami chamski i wulgarny na tym forum

Wulgarnych wypowiedzi to ja na tym forum nie widziałem (jeżeli były to moderatorzy się spisali). Ogólnie poziom rozmów jest OK i pilnujmy po prostu żeby tak zostało. Kółka wzajemnej adoracji zdrowe nie są. Chodzi tylko o to, że zwracając komuś uwagę nie trzeba od razu go poniżać, atakować, lekceważyć czy wyśmiewać. Ironizować czy żartować też można z klasą (tak mi się przynajmniej wydaje i tak to tutaj często w moim odczuciu bywało). Zawsze znajdzie się ktoś, kto przegina w drugą stronę: obraża się nie wiadomo o co.
Było bla bla bla, poproszę info na PW i ja ;).
Fotografia użytkownika
KarolW
Kreator

Z nami od: 11-05-2012, 21:25
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Nieprzeczytany post Autor: Jan Ciepłucha Data » 15-01-2013, 10:50

maksio26 pisze:moj blad ze zaczalem nowy watek przepraszam za balagan..nie czepiajmy sie takich szczegolow jak interpunkcja bo nie jest to forum gramatyczne tylko storczykowe..titus1 bywa czasami chamski i wulgarny na tym forum..dzieki karol w..ppm jest to inhibitor enzymow oddechowych..sklad pozywki znajdziesz w wikipedii..pozywka ms..jesli masz pytania pisz maksio26@op.pl

Drogi Panie Maksio
Interpunkcja a i gramatyka też, na szczęście na tym forum obowiązują. Jeżeli komuś to nie odpowiada, to znaczy że niepotrzebnie trwonił czas, chodząc do szkoły.
Z pewnością nie wiesz Pan również kto to cham i wulgarny. Obce jest również Panu pojecie grzeczności.
Pozdrawiam
Jan Ciepłucha

Nasze kolekcje, Borówka Amerykańska, Gospodarstwo Szkółkarskie
Fotografia użytkownika
Jan Ciepłucha
Administrator

Z nami od: 01-07-2006, 06:00
  • Strona WWW
Na górę       Na dół

Poprzedni wątek     |     Następny wątek
Umieść nową wiadomość
Dodaj komentarz do wiadomości