logo forum

Storczykowe "Gadu-Gadu" - rozmawiamy o storczykach

Strona główna forum | Biblioteka | Szukaj | Problemy techniczne | Zarejestruj się | Zaloguj się | Strona główna Strona główna Storczyki.pl
Storczykowe "Gadu-Gadu" | Prezentujemy kwitnienia | Gatunki botaniczne
Cattleya i pokrewne | Cataseta i pokrewne | Dendrobium - gatunki i hybrydy | Powiększamy kolekcje

Przejdź do zawartości

Powrót do listy wiadomości

Tytuł: I co Wy na to ?

Umieść nową wiadomość
Pokaż pierwszy nieprzeczytany post
  • Odpowiedz z cytatem

Tytuł: I co Wy na to ?

Nieprzeczytany post Autor: Ryszard410 Data » 29-03-2013, 10:48

Nie wytrzymałem.
Gdy dziś, po obudzeniu wyjrzałem przez okno, zalała mnie krew. No bo nawet mnie "niespotykanie spokojnego człowieka" dogłębnie poruszyło. Nie wiem jak Wy, ale mamy 29 marca a gdzie jest wiosna. Przecież zima trzyma w najlepsze, kiedy powinna już być dawno w odwrocie. Szukam przyczyn i znalazłem w felietoniku Mizerskiego 'na bis'. To wszystko za sprawą nieudolnej polityki rządu, a dodam od siebie, że przyczynia się do tego słaba opozycja, która nie potrafi wydobyć z siebie logicznych propozycji umożliwiających przyspieszenie przyjścia tej upragnionej pory roku. :(
Oburzony brakiem wiosny, idąc śladem Platformy Oburzonych, wnoszę o przyłączenie się do tego ruchu, dziwnego bo dziwnego, ale jak muzyk może (JOW Kukiza - jednomandatowe okręgi wyborcze), to dlaczego hobbysta storczykowy nie miałby prawa się oburzać. :?: :!: Wzywam Was do utworzenia w tej platformie wielomandatowego okrętu wkurzonych, dla których brak wiosny jest nieszczęściem większym niż brak ciepłej wody w kranach, którą to zapewnia nam szef rządu. Zgromadźmy się pod wspólnym namiotem i zażądajmy referendum, które zmusi naszych przedstawicieli parlamentarnych do ustanowienia prawa dającego pewność, że zima będzie krótsza a wiosna wcześniejsza. Bez takich zmian nasze hobby storczykowe będzie chyliło się ku upadkowi. Taka ustawa zapewni nam to, że wiosna będzie trafiała do nas z dużym wyprzedzeniem w stosunku do innych państw Unii Europejskiej.
Jest o co walczyć . ;) :geek:
Jednak byłbym nieobiektywny. Jedna z moich roślin - Lc.Gold Digger 'Orglade's Mandarin' nie zważając na wybryki pogodowe obdarzyła mnie kwiatem :o , co wprawia mnie w zakłopotanie, czy aby mam rację z tymi pretensjami. :roll:

A może.jpg

Dodam, że cztery pąki rokują jeszcze bardziej obfite kwitnienie. :)

A na koniec, powinienem na początku :oops: , Wszystkim Wam, którzy zabierają głos na tym Forum, czytają, zaglądają, życzę -
Szczęśliwych chwil w gronie rodzinnym przy święconym jajku i Baranku.
Szczególnie dla Szcególnych z wyróżnieniem Tej, która wie.
Fotografia użytkownika
Ryszard410

Z nami od: 25-10-2010, 08:56
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Tytuł: Re: I co Wy na to ?

Nieprzeczytany post Autor: titus1 Data » 29-03-2013, 11:04

Ryśku, ty się wkurzałeś zdalnie, pod ciepłą kołderką, a ja przemykałem po białej Zakopiance, pomiędzy zablokowanymi TIR-ami. Teraz kiedy widzę jak pada śnieg, zastanawiam się o której będę w domu...
BTW w naszej firmie ogłosili zapisy na kulig dla dzieci z okazji Dnia Dziecka.
titus1

Z nami od: 13-03-2011, 23:11
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Nieprzeczytany post Autor: Robert Data » 29-03-2013, 14:03

Oj tam, oj tam. Nie ma się co oburzać.
Wiosna idzie... widziałem bociany, a że śnieg, cóż.
Ryszard, ładna ta Lc, mmm.

I jeszcze jedno. Ryszard, publicznie nie możesz się wkurzać, możesz się co najwyżej zdenerwować. ;)
Radosnych Świąt. Pozdrawiam, r.
Trochę moich zdjęć...
Fotografia użytkownika
Robert

Z nami od: 07-01-2011, 20:03
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Nieprzeczytany post Autor: Jan Ciepłucha Data » 30-03-2013, 09:31

Ryszard410 pisze: Wzywam Was do utworzenia w tej platformie wielomandatowego okrętu wkurzonych, dla których brak wiosny jest nieszczęściem

O tak, o tak! Nikt nic nie kupuje. Jak tak dalej będzie to zbankrutuje. No i nie będzie kasy na utrzymanie witryny. :(
A bociany też widziałem. Przerażone. Nie miały gdzie wylądować.
Pozdrawiam
Jan Ciepłucha

Nasze kolekcje, Borówka Amerykańska, Gospodarstwo Szkółkarskie
Fotografia użytkownika
Jan Ciepłucha
Administrator

Z nami od: 01-07-2006, 06:00
  • Strona WWW
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Nieprzeczytany post Autor: titus1 Data » 30-03-2013, 10:12

Panie Janie, jeszcze odrobinę cierpliwości, jak tylko zejdzie śnieg, ludzie ruszą jak oszalali do sklepów...
titus1

Z nami od: 13-03-2011, 23:11
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Nieprzeczytany post Autor: iwka Data » 31-03-2013, 10:27

Panie Janie aż tak zle nie będzie,kupiłam w Rzeszowie rododendrona i Azalię Feuerwerk z Pana szkółki,piękne rośliny,są w 5l doniczkach,czekam na wiosnę,żeby je posadzić do ogródka.Jeszcze w kwietniu może różnie być:"kwiecień plecień bo przeplata trochę zimy,trochę lata "
Pozdrawiam
Pozdrawiam Iwona
iwka

Z nami od: 15-07-2011, 07:06
Na górę       Na dół

Poprzedni wątek     |     Następny wątek
Umieść nową wiadomość
Dodaj komentarz do wiadomości

Powrót do Storczykowe "Gadu-Gadu"

• ‹ Powrót do poprzedniej strony
  • Zespół administracyjny •
  • Zmień rozmiar tekstu