Przypominam bractwu że w dniach 9-12.V. 2019 odbędzie się międzynarodowa wystawa storczyków w NOT we Wrocławiu. Szczegóły są na stronie Salonu Orchideii. Poprzednia wystawa była baaardzo udana. Marta
Przepraszam że zdjęcia nie są ostre. W jednej ręce miałam zakupy, w drugiej torebkę, a trzecią pstrykałam takie zdjęcia ale lepsze takie, niż żadne. Było dużo bulbophyllum, malutkich, dorosłych phalaenopsis. Katleje były w dużym wyborze. Było kilka Bifrenaria harrisoniae i atropururea. Widziałam różne chysis, zygopetala i najrozmaitsze krzyżówki marketowe. Śpiochy miał tylko producent z Czech i w małym wyborze ale baaaardzo dorodne. Mnie nic nie powaliło. Aby nie wracać ,,na pusto,, kupiłam Catasetum Sumani (C. pileatum x C. saccatum), niezwykle dorodne, z trzema nowymi psb oraz Rhyncholaelia digbyana x glauca = Aristocrat. Może lepiej się będzie sprawować od R. digbyana, która u mnie udaje faceta i tylko przyrasta. Poza Czechami byli wystawcy z Niemiec ale zabrakło Karge"go. Zachęcam innych do wstawiania zdjęć i komentarzy. Marta