logo forum

Storczykowe "Gadu-Gadu" - rozmawiamy o storczykach

Strona główna forum | Biblioteka | Szukaj | Problemy techniczne | Zarejestruj się | Zaloguj się | Strona główna Strona główna Storczyki.pl
Storczykowe "Gadu-Gadu" | Prezentujemy kwitnienia | Gatunki botaniczne
Cattleya i pokrewne | Cataseta i pokrewne | Dendrobium - gatunki i hybrydy | Powiększamy kolekcje

Przejdź do zawartości

Powrót do listy wiadomości

Tytuł: Vanda na allegro małe sadzonki

Umieść nową wiadomość
Pokaż pierwszy nieprzeczytany post
  • Odpowiedz z cytatem

Tytuł: Vanda na allegro małe sadzonki

Nieprzeczytany post Autor: marcinstorczyki Data » 20-04-2014, 09:05

Witam mam orchidarium 50x40x80 mam juz sporo storczyków znalazłęm na allegro młode sadzonki vand chciałbym sie wam zapytac czy one by wytrzymały hodowane w orchidarium i czy sie opłąca kupić??? (http://allegro.pl/vanda-sp-orchidea-sto ... 72778.html)
marcinstorczyki

Z nami od: 16-04-2014, 18:43
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Tytuł: Re: Vanda na allegro małe sadzonki

Nieprzeczytany post Autor: gggoska Data » 20-04-2014, 16:53

Prawdopodobnie by wytrzymały a wręcz powinny być uprawiane w warunkach o zwiększonej wilgotności i temperaturze jest jedno ale- vandy rosną bardzo wolno a takie małe to już masakra i opis sprzedawcy, że za 3- 6 lat można się spodziewać kwiatów to moim zdaniem duuuży optymizm. W OG można kupić słoik z takimi sadzonkami za 30 zł i masz kilka sztuk- nawet jak coś padnie, kilka się uratuje- co prawda w tej chwili żadnej vandy w słoiku nie mają. Ja swoje słoikowe uprawiam już od 1,5 roku i może ze trzy powiększyły się dwukrotnie i mają teraz największe liście ok 5- 6 cm; za to inne kupione z ok 10 cm liśćmi po trzech latach też podwoiły rozmiary ale o kwiatach jeszcze nie myślę ;)
gggoska

Z nami od: 14-06-2012, 06:33
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Tytuł: Re: Vanda na allegro małe sadzonki

Nieprzeczytany post Autor: marcinstorczyki Data » 20-04-2014, 16:58

Lepiej sobie vande wiekszą kupie a co do storczyków to planuje dokupic kolejne orchidarium mniejsze i hodowac sadzonki z pojemników w sklepie orchidgarden Hobby Flash mniej wiecej kosztuje pudełeczko po 30zł ;) i 3-4 sadzonki
marcinstorczyki

Z nami od: 16-04-2014, 18:43
Na górę       Na dół

Poprzedni wątek     |     Następny wątek
Umieść nową wiadomość
Dodaj komentarz do wiadomości

Powrót do Storczykowe "Gadu-Gadu"

• ‹ Powrót do poprzedniej strony
  • Zespół administracyjny •
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Powiadom znajomych
  • Drukuj