logo forum

Storczykowe "Gadu-Gadu" - rozmawiamy o storczykach

Strona główna forum | Biblioteka | Szukaj | Problemy techniczne | Zarejestruj się | Zaloguj się | Strona główna Strona główna Storczyki.pl
Storczykowe "Gadu-Gadu" | Prezentujemy kwitnienia | Gatunki botaniczne
Cattleya i pokrewne | Cataseta i pokrewne | Dendrobium - gatunki i hybrydy | Powiększamy kolekcje

Przejdź do zawartości

Powrót do listy wiadomości

Tytuł: Nowości w naszych kolekcjach...

Umieść nową wiadomość
Pokaż pierwszy nieprzeczytany post
  • Odpowiedz z cytatem

Tytuł: Nowości w naszych kolekcjach...

Nieprzeczytany post Autor: Renia T Data » 03-04-2014, 14:06

Nareszcie wiosna Mości Panie i Panowie nam się zrobiła całą gębą, słonko przyświeca aż miło. :D

Jesteśmy już po kilku wystawach, na których były kiermasze, całą parą ruszyła też sprzedaż wysyłkowa, bo ciepełko, co coś sobie wypatrzę, już bach ktoś sprytniejszy mi sprzed nosa sprzątnie, więc nabywamy rośliny z tego wnioskuję, pochwalcie się co tam ciekawego ze storczyków botanicznych i hybryd oznaczonych ostatnio nabyliście?

Na zachętę przedstawiam najnowszy nabytek Laelia grandis, no i pochwalę się też wymarzonym storczykiem, "załapał się" ;) na eksperyment i w dodatku nie odmówił współpracy, więc tym chętniej przedstawiam: Pescatorea lehmannii. Robiłam kilka podejść do zakupu tego storczyka, zastanawialiśmy się też tutaj na forum, czy da radę na parapecie? bo ciepło lubi i wilgotność wysoką... kombinowałam, kombinowałam aż wykombinowałam .
Pozdrawiam, Renia
Fotografia użytkownika
Renia T
Kreator

Z nami od: 13-01-2011, 14:53
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Tytuł: Re: Nowości w naszych kolekcjach...

Nieprzeczytany post Autor: Marta Data » 06-04-2014, 10:19

Ja kupiłam miniaturową Cattleya Quinquicolor x schilleriana. Roślina jest prawie dorosła. Kwiaty oczywiście pachną. Jakiś czas temu kupiłam na Allegro LC Mini Purple coerulea ale okazały się to jej zwłoki. Teraz reanimuję. Zawsze nowe rośliny przesadzam, wyskubuję sphagnum i daję drenaż. Wtedy okazuje się w jakim stanie są korzenie. Wiadomo że można się żdziwić, a i czasem szkodniki wychodzą. Marta
Fotografia użytkownika
Marta
Kreator

Z nami od: 13-01-2011, 21:10
Na górę       Na dół

Poprzedni wątek     |     Następny wątek
Umieść nową wiadomość
Dodaj komentarz do wiadomości

Powrót do Storczykowe "Gadu-Gadu"

• ‹ Powrót do poprzedniej strony
  • Zespół administracyjny •
  • Zmień rozmiar tekstu