Muszę się z Wami podzielić przykrą sytuacją z zamawianymi storczykami. Tak ku przestrodze tych, którzy jeszcze nie nacięli się na nieuczciwego sprzedawcę storczyków. W moim przypadku jest to znana firma z Łodzi. Otóż ponad miesiąc temu wybrałam z listy "storczyki na zamówienie" dwie oznaczone hybrydy: Phal Orchid World i Dtps .Tzu Chiang Sappire. W między czasie napisałam do sprzedawcy, że proszę o informację, czy rośliny są w dobrym stanie. Nie otrzymałam odpowiedzi, ale tydzień temu dostałam potwierdzenie mailem, że te rośliny mają już dostępne i należy wysłać przelew na podane konto. Ponieważ okazało się, że z różnych przyczyn muszę zrezygnować zakupu drugiej rośliny, zapłaciłam przelewem tylko za Phal. Orchid World. Następnego dnia poinformowałam telefonicznie sprzedawcę o tym. Usłyszałam, że nie bierze pod uwagę takiej opcji, bo "co zrobi z drugim storczykiem" (wiedział, że ten jest w złym stanie i nie będzie szukał innego chętnego). Prosiłam o zwrot pieniędzy, bo w tej sytuacji chcę zrezygnować z zakupu tych obu, ale powiedział mi, że to nie jest możliwe
Byłam tak zdesperowana, że dopłaciłam za tego drugiego, jak się okazało - wcisnął mi do paczki chorą doritaenopsis, posadzoną z przegnitym, śmierdzącym sphagnum = 81 zł