Zgodnie z obowiązującym prawem osoba donosząca "donosy" zwana jest sygnalistą.
Ale, ale w w sobotę mamy 7 marca br. co potwierdza mój kalendarz i zapowiedź programu TVP 1 "
- godz. 7.20 Rok w ogrodzie (odc. 786 ), - godz. 7.45 Rok w ogrodzie EKSTRA ( odc. 130 ) - tutaj pewnie będzie o storczykach.
Dzięki za informację, niewątpliwie skorzystam z zaproszenia, jednocześnie namawiam wszystkich do obejrzenia tej audycji. Dodam, że ten program nadawany jest przez TVP co może niektórych zrażać lecz nie ma on nic wspólnego z tematyką "wojny polsko-polskiej". Zasiądźmy przed TV i popatrzmy/posłuchajmy rad specjalisty.
Nie rozumiem, co z tym ubogim słownictwem? Jeżeli chodzi o mnie, to by się zgadzało, Ale Ryszard, nasz nadworny krasomówca i erudyta? Nic nie pojmuję. O kogo chodzi? No bo przecież programu jeszcze nie było, więc za wcześnie na oceny.
Marta pisze:Nie rozumiem, co z tym ubogim słownictwem?
Może uda mi się rozjaśnić tą "ubogość". Myślę, że koleżanka Marta miał na uwadze obecne gremium ustawodawcze. Trzeba jednak zrozumieć posłów i ich doradców bo pracy mają NAWAŁ Dzisiaj wyczytałem, że ustaw, zarządzeń i jeszcze jakiś ważnych ogłoszeń organ ustawodawczy (Sejm RP) wydał w 2019 r.około 2 i pół tys. "sztuk". Współczuję naszemu sympatycznemu Janowi ogromne pozdrowionka , który musi chociaż część z nich przeczytać. Brak znajomości prawa nie zwalnia od jego przestrzegania. Jak tu prowadzić firmę, gdy dodatkowo aura nie sprzyja roślinom. Może storczykowcy się cieszą bo za lat 20 te urodziwe roślinki będą rosły jak chwasty w naszych ogródkach.
Oj, rzeczywiście zaczną rosnąć na drzewach. Zimowych kurtek, płaszczy czy kożucha drugą zimę nie założyłam ani razu. a kozaki czy botki tylko stały w przedpokoju i miejsce zajmowały. Na następną zimę nie będę ich wyciągać. W rejonie Odry już którąś zimę żurawie zimowały. Ale co ja piszę o żurawiach jak w Nysie papugi zimują i się rozmnażają !!!!! Na Dolnym Śląsku mamy tylko dwie pory roku: suchą i monsunową. Marta
Nie jest tak źle. Nastąpiła wymiana pokoleniowa. Pełnię jedynie funkcję coś w stylu "szarej eminencji". No, może czasem pociągnę za któryś ze sznurków... "Wesołe jest życie staruszka"