Dorra pisze:Lepiej i dokładniej o szkodnikach jak w tym wątku, to nie znajdziesz... przeczytaj proszę:
viewtopic.php?f=17&t=533
Ja mam trochę trudności się połapać... bo wiele tu zdjęć z wieloma różnymi problemami. Na jednym widzę wyraźnie ślady po uszkodzeniach ślimaków, na innym ziemiórki albo skoczogonki, i jeszcze na innym problemy kulturowe związane z nawadnianiem. Naprawdę by pomogło umieszczenie osobnych postów na każdy osobny problem. Bo nie wiem czy to wszystko na jednym storczyku czy to różne storczyki... bo różne rady potrzebne na każde z tych zdjęć...
Natalia86 pisze:Dorra pisze:
Witam PAnią, dzięuję za informacje. Proszę przejrzeć post z 24 czerwca, tam jeszcze raz bardzo dokłądnie podzieliłam zdjęcia storczyków i każdego z osobna opisałam, wiek, ilosc pędów itd...Obawiam się że te robaczki to wciornastki ale pewna nie jestem. Nic mi nie pasuje,żadne z pasożytów, ponieważ nie widzę, pajęczynek, na liściach nie widze ani pancerzy żadnych insektów, nic nie fruwa...jedyne co mnie martwi to poniszczone liście(storczyki pięknie kwitną) i te maleńkie robaczki znalezione na ogórku rano...w każdym storczyki, wygladaly jak mikroslimaki, 1,2mm, bez nóg takie czarne nicienie z główką i czułkami, żadne opisy pasożytów mi nie pasują do tych, dlatego nie wiem jaki środek użyć by pomóc moim kwiaktom....Bardzo proszę o rade
Powrót do Storczykowe "Gadu-Gadu"