Może nie powinnam się chwalić tym storczykiem bo kwitnienie nie jest moja zasługą za rok się okaże czy dałam radę. Niemniej jednak kwiaty mnie do tego stopnia urzekły ,że nie mogłam się oprzeć. Kwiatki malutkie ale jakże urocze intensywnie pomarańczowe z czerwoną warżką . Kolejny który nie pachnie ale nadrabia urodą Oto on
Nie zapomnij regularnie raportować... bo mi od dawna swędzą palce by go zamówić przez internet!
To co mnie wstrzymuje to fakt że one w naturze rosną w klimacie Rf (=tropikalne lasy/dżungla deszczowe/a)... i dla mnie w moim zimnym mieszkaniu jest najtrudniej te warunki osiągnąć.
Tak więc może Den. mohlianum sprzedawane na naszej kuli północnej jest trochę dopasowane?
Oczywiście będę meldowała Jak na razie kwiatki jeszcze się trzymają i rośnie nowy przyrost. Roślinka nie doznała szoku po przeniesieniu w kamyki i widać jej to odpowiada.
Nie zdjęcie prezentowane jest już w kamykach a chciałam przez to powiedzieć ,że po przeniesieniu w hydro (przed zrobieniem zdjęć) nie zrzuciło kwiatów i idzie nowy przyrost.