Przedstawiam kilka zdjęć mojej ulubienicy victorii, jej kolor jest na prawdę niepowtarzalny;
Gdyby jeszcze wydzielała zapach
Michał
a.misztal pisze:Jeśli masz go na parapecie to czy mogę prosić o opis uprawy?![]()
Mi też się bardzo podoba i zastanawiam się nad zakupem zachęcona małym sukcesem harveyanowym.
a.misztal pisze:Dzięki za odpowiedź. A czy lato na dworze czy w domu?
qrt pisze:Witam,
Przedstawiam kilka zdjęć mojej ulubienicy victorii, jej kolor jest na prawdę niepowtarzalny;
Gdyby jeszcze wydzielała zapach![]()
Michał
a.misztal pisze:http://www.orchidgarden.pl/sklep/details/85/27/storczyki-botaniczne/dendrobium/storczyk-dendrobium-victoria-reginae-fs.html
Michał - co myślisz o tym? Czy warto? Niby jest dorosła, ale trochę mało w tej doniczce.![]()
![]()
Za to cena dobra.
qrt pisze: Idzie wiosna, słońce, dobre światło![]()
Od czegoś trzeba zacząć
Michał
titus1 pisze:Moje trzyletnie dendrobium raczyło dopiero w tym roku zakwitnąć. Myślę, że zmotywował go pobyt przez dwa tygodnie w piwnicy na oknie i duża różnica temperatur, między dniem a nocą. Będzie kwitło na starszych, łysych pseudobulwach.
a.misztal pisze:Moja przeżyła już rok u mnie. (Michał - qrt - dzięki Tobie się zdecydowałam) Kupiłam niekwitnącą, kwitła 3 razy. Kwiatów mało, ale cieszyły bardzo. Parapet pn-wsch. Latem balkon, ta sama strona. Podlewam z przesychaniem, ale stoi stale nad wodą. Wilgotności obecnie nie mierzę, ale gdy mierzyłam w okolicy brzegów doniczki była na poziomie jak u Michała. Obecnie zaczyna przedłużać korzenie, czyli czuje wiosnę!
Powrót do Prezentacje kwitnień