Dyskusje - gatunki botaniczne i hybrydy określone - rozmowy

Strona główna forum | Biblioteka | Szukaj | Problemy techniczne | Zarejestruj się | Zaloguj się | Strona główna Strona główna Storczyki.pl
Storczykowe "Gadu-Gadu" | Prezentujemy kwitnienia | Gatunki botaniczne
Cattleya i pokrewne | Cataseta i pokrewne | Dendrobium - gatunki i hybrydy | Powiększamy kolekcje

Przejdź do zawartości

Powrót do listy wiadomości

Tytuł: Czy i jak wzbogacać Galerię

Umieść nową wiadomość
Pokaż pierwszy nieprzeczytany post

Tytuł: Czy i jak wzbogacać Galerię

Nieprzeczytany post Autor: Jan Ciepłucha Data » 10-08-2013, 10:40

Na forum często oglądam zamieszczane wysokiej jakości fotografie, ale jakoś nie ma chętnych do zamieszczania ich w Galerii. A przecież wiadomości na forum z czasem jako coraz starsze nie są przeglądane. Tymczasem w galerii ułożone alfabetycznie, są zawsze dostępne. Myślę że szkoda, aby ginęły w zasobach internetowych.
Umieszczanie zdjęć w Galerii jest bardzo proste. Rzecz jasna że nie można tam umieszczać wszystkiego co dusza zapragnie. Musi to podlegać kontroli. Zastanawiam się czy aby to nie ta kontrola jest hamulcem? A może ta Galeria to wcale nie potrzebna? Ciekaw jestem jakie jest spojrzenie na tą sprawę innych osób.
Pozdrawiam
Jan Ciepłucha

Nasze kolekcje, Borówka Amerykańska, Gospodarstwo Szkółkarskie
Fotografia użytkownika
Jan Ciepłucha
Administrator

Z nami od: 01-07-2006, 06:00
  • Strona WWW
Na górę       Na dół

Tytuł: Re: Czy i jak wzbogacać Galerię

Nieprzeczytany post Autor: Krzysztof Gozdek Data » 10-08-2013, 10:48

Uważam, że jeżeli autor postu zamieszcza na stronie zdjęcie kwitnącego storczyka to powinno to być równoznaczne z wyrażeniem zgody na umieszczenie w galerii z zachowaniem w pełni praw autorskich.
Pozdrawiam, Krzysztof
Fotografia użytkownika
Krzysztof Gozdek
Kreator

Z nami od: 26-11-2010, 10:05
Na górę       Na dół

Nieprzeczytany post Autor: Jan Ciepłucha Data » 10-08-2013, 11:11

Krzysztof Gozdek pisze:Uważam, że jeżeli autor postu zamieszcza na stronie zdjęcie kwitnącego storczyka to powinno to być równoznaczne z wyrażeniem zgody na umieszczenie w galerii z zachowaniem w pełni praw autorskich.

Tak też i jest. Takie uprawnienia przewiduje regulamin forum. Problem w tym, ze ktoś to musi fizycznie zrobić, np. Kreator. ;) :mrgreen: Najlepiej jednak byłoby namówić samych autorów zdjęć. Szczególnie należących do grupy zarządzającej. :idea: Ja przykład dałem wielokrotnie i czuję się jakoś osamotniony. :(
Jeszcze bym wszystko jakoś zrozumiał, gdyby komuś brakowało czasu. Ale czytuję często bardzo rozlegle dyskusje, które świadczą że jakoś czas znajdujemy.
A może by- tak sobie teraz myślę- zgłosił się ktoś, kto pełniłby funkcję Dyżurnego Administratora Galerii? Ktoś, kto chciałby zająć się przenoszeniem zdjęć?
Pozdrawiam
Jan Ciepłucha

Fotografia użytkownika
Jan Ciepłucha
Administrator

• Strona WWW
Na górę       Na dół

Nieprzeczytany post Autor: Robert Data » 10-08-2013, 11:28

Krzysztof Gozdek pisze:Uważam, że jeżeli autor postu zamieszcza na stronie zdjęcie kwitnącego storczyka to powinno to być równoznaczne z wyrażeniem zgody na umieszczenie w galerii z zachowaniem w pełni praw autorskich.

Dokładnie! Myślę tak samo... tylko co zrobić z piktogramami i ew. komentarzami? Szkoda byłoby stracić, dla niektórych, bądź co bądź cenne informacje.
Ze swej strony, z ręką na sercu, obiecuję poprawę i gotowość ponownego zamieszczania zdjęć.
Przy okazji, pragnąłbym zwrócić uwagę na fakt utraty jakości zamieszczanych na stronie fotografii. Nie wiem czym to jest spowodowane (nie znam się na tym), ale patrząc na swoje zdjęcia zamieszczone na innych witrynach mam wrażenie, że tutaj tracą najwięcej. Może dałoby się coś z tym zrobić? Z pozdrowieniami, r.
Acha, Janie, nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że galeria nie jest potrzebna, a kontrola... w moim przekonaniu jak najbardziej powinna być i nie wydaje mi się, żeby była jakimkolwiek hamulcem. Ktoś, kto decyduje się na zamieszczenie zdjęcia (zdjęć) musi zdawać sobie sprawę, że nie każde jego dzieło trafi od razu do galerii. Jeśli mu to nie odpowiada zawsze może stworzyć sobie własną stronę i upychać tam wszystko co tylko zapragnie. Chyba wszystko. ;-)
Trochę moich zdjęć...
Fotografia użytkownika
Robert

Z nami od: 07-01-2011, 20:03
Na górę       Na dół

Nieprzeczytany post Autor: Jan Ciepłucha Data » 10-08-2013, 11:43

Piktogramy można umieszczać, ale nie jest to konieczne. Co do tekstu, to jest tam możliwość zamieszczania pewnych treści, nie wiem tylko jaka jest pojemność. Trzeba wypróbować. Mnie jak dotychczas wszystkie się mieściły, ale przyznaję, że są one krótkie, kierowane do osób obeznanych w sztuce upraw storczyków. Gdyby była potrzeba, to pewnie dałoby się powiększyć miejsce.

Tak przy okazji. Ostatnio kasowałem uprawnienia nadane osobom, które nigdy nic nie zamieściły. Było tego sporo. Jeżeli czyjeś usunąłem nieopatrzne, to przepraszam, proszę się nie zrażać i zgłosić się ponownie.
Pozdrawiam
Jan Ciepłucha

Fotografia użytkownika
Jan Ciepłucha
Administrator

• Strona WWW
Na górę       Na dół

Nieprzeczytany post Autor: iwka Data » 10-08-2013, 12:05

Ja też jestem takiego zdania.
Pozdrawiam Iwona
iwka

Z nami od: 15-07-2011, 07:06
Na górę       Na dół

Nieprzeczytany post Autor: Jan Ciepłucha Data » 11-08-2013, 09:09

Robercie, zdjęcia "klepnięte". Wszystko działa bez zarzutu. Były już prezentowane na forum, ale przecież to nikomu nie zaszkodzi zobaczyć jeszcze raz w Galerii. Proszę o następne.
Pozdrawiam
Jan Ciepłucha

Fotografia użytkownika
Jan Ciepłucha
Administrator

• Strona WWW
Na górę       Na dół

Nieprzeczytany post Autor: Marta Data » 11-08-2013, 17:34

Jestem tego samego zdania co Panowie. Jeśli któreś z moich zdjęć spodoba się Wam to proszę rozpowszechniać :oops: gdzie dusza zapragnie. Uważałam i dalej tak sądzę, że wiedzą trzeba się dzielić. Po dawnej krytyce zdjęć ludzie krępują się. Marta
Fotografia użytkownika
Marta
Kreator

Z nami od: 13-01-2011, 21:10
Na górę       Na dół

Nieprzeczytany post Autor: Robert Data » 11-08-2013, 21:45

Jan Ciepłucha pisze:Robercie, zdjęcia "klepnięte". Wszystko działa bez zarzutu. Były już prezentowane na forum, ale przecież to nikomu nie zaszkodzi zobaczyć jeszcze raz w Galerii.

Cieszę się. Mam nadzieję, że komuś się przydadzą moje podpowiedzi.

Jan Ciepłucha pisze:Proszę o następne.

Coś tam się kluje, ale jeszcze trochę to potrwa. ;-)
Z pozdrowieniami, r.
Trochę moich zdjęć...
Fotografia użytkownika
Robert

Z nami od: 07-01-2011, 20:03
Na górę       Na dół

Nieprzeczytany post Autor: gggoska Data » 25-08-2013, 10:27

Przeczytałam powyższą dyskusję i zaczęłam się zastanawiać "gdzie jest galeria?". Po chwili zastanowienia i powrocie do strony głównej ją odnalazłam ale jeśli ktoś jak ja- ma ustawione forum jako stronę startową to może długo żyć w nieświadomości, że galeria istnieje. Może warto by było umieścić odnośnik na górze forum. Oczywiście też nie widzę przeszkód by moje zdjęcia "samodzielnie" teleportowały się do galerii jeśli ktoś uzna, że się nadają.
gggoska

Z nami od: 14-06-2012, 06:33
Na górę       Na dół

Nieprzeczytany post Autor: KarolW Data » 16-09-2013, 13:59

Przegapiłem tę dyskusję. Osobiście nie zdawałem sobie sprawy z tego, że jest taka możliwość (myślałem, że ktoś te zdjęcia dodaje według własnego uznania :? ). Chętnie od czasu do czasu coś wrzucę, w szczególności - jeżeli nie ma w galerii zdjęcia gatunku, który akurat u mnie zakwitnąć zechciał ;)
Fotografia użytkownika
KarolW
Kreator

Z nami od: 11-05-2012, 21:25
Na górę       Na dół

Poprzedni wątek     |     Następny wątek
Umieść nową wiadomość
Dodaj komentarz do wiadomości

Powrót do Dyskusje

• ‹ Powrót do poprzedniej strony
  • Zespół administracyjny •
  • Zmień rozmiar tekstu