Prezentujemy kwitnienia - gatunki botaniczne i hybrydy określone - fotografie

Strona główna forum | Biblioteka | Szukaj | Problemy techniczne | Zarejestruj się | Zaloguj się | Strona główna Strona główna Storczyki.pl
Storczykowe "Gadu-Gadu" | Prezentujemy kwitnienia | Gatunki botaniczne
Cattleya i pokrewne | Cataseta i pokrewne | Dendrobium - gatunki i hybrydy | Powiększamy kolekcje

Przejdź do zawartości

Powrót do listy wiadomości

Tytuł: Phalaenopsis venosa

Regulamin umieszczania zdjęć na forum
W tym dziale forum mogą zostać umieszczone wyłącznie fotografie storczyków dobrej jakości oraz właściwie określone. Znaczy to, że musi być podana nie tylko nazwa rodzaju ale i gatunku, a w przypadku hybryd - nazwa odmiany. Przy czym nie mogą to być nazwy jakichś podobnych storczyków, których zdjęcia znaleziono np. gdzieś w internecie. Inaczej mówiąc, nazwa nie może nastręczać żadnych wątpliwości. Najlepiej jeżeli storczyk posiadał etykietę z pełna nazwą w chwili zakupu.
Umieść nową wiadomość
Pokaż pierwszy nieprzeczytany post

Tytuł: Phalaenopsis venosa

Nieprzeczytany post Autor: Ryszard410 Data » 20-04-2012, 18:46

Wreszcie i nareszcie. :!: Oczekiwanie od końca października 2010 r, do dziś dało wreszcie nikły ale pozytywny rezultat - 'góra urodziła mysz' tj. zakwitł Phal.venosa. :) ;)
Pielęgnowany jak książę odwdzięczył się jednym jedynym kwiatkiem (niewielkim), ale jednak.

vanessa1.jpg

Dodam jeszcze, że pachnie. Trochę za dużo powiedziane, wydaje zapach. Znalazłem określenie tego zapachu jako woń rozgniecionej stonogi. :o Nie wiem jaki to zapach, mnie przypomina zapach starej szuflady. :lol:
Z wdzięczności :) przesadziłem roślinę do nowego podłoża obcinając zbędne korzenie i czekam teraz na rozwój wydarzeń bo Phal. ma jeszcze dwa rosnące pędy kwiatowe.
Fotografia użytkownika
Ryszard410

Z nami od: 25-10-2010, 08:56
Na górę       Na dół

Tytuł: Re: Phalaenopsis venosa

Nieprzeczytany post Autor: katarzyna Data » 20-04-2012, 19:26

Och mam ostatnio mało czasu , a tu tyle się dzieje , gratuluje :o śliczny i na pewno będzie więcej kwiatów .Już widzę jak się cieszysz :lol: Ja też czekam , ale chyba nie w tym roku . Pozdrawiam Kasia ;)
katarzyna

Z nami od: 19-02-2011, 17:49
Na górę       Na dół

Nieprzeczytany post Autor: matynka4 Data » 20-04-2012, 19:35

On nawet wygląda jak książę, a po takim długim oczekiwaniu to nawet można powiedzieć że jest wzruszający. Domyślam się, że ten jeden kwiat sprawił Ci więcej radości niż burza kwiatów na innym. :lol: Tym bardziej gratuluję Ci tego kwitnienia, że znam smak takiego sukcesu. :) A zapach... on ma wabić owady i one pewnie jak go poczują to będą zachwycone. :lol:
Pozdrawiam, Matynka4.
matynka4

Z nami od: 08-01-2011, 23:58
Na górę       Na dół

Nieprzeczytany post Autor: Krzysztof Gozdek Data » 21-04-2012, 04:55

Gratulacje :!:
A jak się uda kwitnienie na 3 łodygach to będziesz miał bukiet kwiatów ;)
Pozdrawiam, Krzysztof
Fotografia użytkownika
Krzysztof Gozdek
Kreator

Z nami od: 26-11-2010, 10:05
Na górę       Na dół

Nieprzeczytany post Autor: grażynasz Data » 21-04-2012, 09:24

Kwiatek cudny,tylko ten zapach ''starej szuflady'' :shock: trochę odstrasza :lol:
Fotografia użytkownika
grażynasz

Z nami od: 05-06-2011, 17:47
Na górę       Na dół

Poprzedni wątek     |     Następny wątek
Umieść nową wiadomość
Dodaj komentarz do wiadomości

Powrót do Prezentujemy kwitnienia

• ‹ Powrót do poprzedniej strony
  • Zespół administracyjny •
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj