Witam wszystkich jestem tu nowa ale od listopada w cudny sposób uzbierałam kilka storczyków jednego już wymieniłam na innego teraz czekam jak zakwitną u mnie ale pokarze wam jak wyglądały jak je kupiłam.
Śliczne vandy w kąpieli ,ja dopiero czekam aż moja zakwitnie, ale uważaj żeby nie moczyć ich podstawy bo mogą zagniwać, lepiej mniej wody (do moczenia) , a korzenie same ją pociągną. Witaj wśród pozytywnie zarażonych storczykomanią Małgośka
Witam, piekna ma Pani kolekcje ale ja chcialabym sie zapytac o doniczke w ktorej jest storczyk z wymiany czy to jest moze zrobiona z skorupy kokosa?Bardzo Mi sie podoba Pozdrawiam
Małgośka moja vandzia żyje i narazie ma tylo korzenie nie takie , ale widziałam że wychodzi mały listek na góże . narazie się trzyma i mam nadzieje że tak zostanie trzymam ją w wazonie tylko staram się żeby na dnie zawsze było troszkę wody bo mam bardzo ciepło w mieszkaniu i czasami staram się ją naświetlać .
witajcie vandzie przełożyłam do mniejszego naczynia bo do tamtego wpadała i ugniatały jej się liście zobaczcie jak teraz wygląda i jeszcze kilka innych zdjęc .