Prezentujemy kwitnienia - gatunki botaniczne i hybrydy określone - fotografie

Strona główna forum | Biblioteka | Szukaj | Problemy techniczne | Zarejestruj się | Zaloguj się | Strona główna Strona główna Storczyki.pl
Storczykowe "Gadu-Gadu" | Prezentujemy kwitnienia | Gatunki botaniczne
Cattleya i pokrewne | Cataseta i pokrewne | Dendrobium - gatunki i hybrydy | Powiększamy kolekcje

Przejdź do zawartości

Powrót do listy wiadomości

Tytuł: Paph. hangianum x delenati

Regulamin umieszczania zdjęć na forum
W tym dziale forum mogą zostać umieszczone wyłącznie fotografie storczyków dobrej jakości oraz właściwie określone. Znaczy to, że musi być podana nie tylko nazwa rodzaju ale i gatunku, a w przypadku hybryd - nazwa odmiany. Przy czym nie mogą to być nazwy jakichś podobnych storczyków, których zdjęcia znaleziono np. gdzieś w internecie. Inaczej mówiąc, nazwa nie może nastręczać żadnych wątpliwości. Najlepiej jeżeli storczyk posiadał etykietę z pełna nazwą w chwili zakupu.
Umieść nową wiadomość
Pokaż pierwszy nieprzeczytany post

Tytuł: Paph. hangianum x delenati

Nieprzeczytany post Autor: Gość Data » 05-06-2012, 18:24

Witam
Bardzo dziękuję za zainteresowanie :D Rzeczywiście kwiaty są urzekające, tylko nie potrafię robić zdjęć :oops: To najnowsze postarałam się zrobić zgodnie ze wskazówkami. O uprawie chyba nie mogę zbyt wiele powiedzieć. Zakupiłam jako dorosłą roślinę, ustawiłam jak resztę Paphiopedilum z Parvisepalum na wystawie południowo-wschodniej; temperatury raczej umiarkowane, choć teraz w słoneczne dni raczej wysokie, zimą było chłodniej; wilgotności nie mierzę :oops: Za kilka dni,jak tylko zrobi się cieplej, przeprowadzi się na taras.
O sposobie uprawy chyba będę mogła się wypowiedzieć jeśli uda mi się wychować silną nową rozetę i zakwitnie ;) ale to niestety potrwa :(
Pozdrawiam
Beata
Załączniki
DSC08153.jpg
DSC08159.jpg
DSC08159.jpg (47.37 KiB) Przeglądane 662 razy
Gość

Na górę       Na dół

Tytuł: Re: Paph. hangianum x delenati

Nieprzeczytany post Autor: Elazet Data » 06-06-2012, 21:17

Zdjęcia dobre,widać nawet włoski,ale brak całej rośliny.
Z tą przeprowadzką ostrożnie.Jak dotąd pogoda sprzyja chłodnolubom.Co to za noce,gdy nie ma nawet 16?
Pozdrawiam
Elżbieta Ziąbkowska
Fotografia użytkownika
Elazet

Z nami od: 04-02-2011, 17:44
Na górę       Na dół

Poprzedni wątek     |     Następny wątek
Umieść nową wiadomość
Dodaj komentarz do wiadomości

Powrót do Prezentujemy kwitnienia

• ‹ Powrót do poprzedniej strony
  • Zespół administracyjny •