logo forum

Storczykowe "Gadu-Gadu" - rozmawiamy o storczykach

Strona główna forum | Biblioteka | Szukaj | Problemy techniczne | Zarejestruj się | Zaloguj się | Strona główna Strona główna Storczyki.pl
Storczykowe "Gadu-Gadu" | Prezentujemy kwitnienia | Gatunki botaniczne
Cattleya i pokrewne | Cataseta i pokrewne | Dendrobium - gatunki i hybrydy | Powiększamy kolekcje

Przejdź do zawartości

Powrót do listy wiadomości

Tytuł: Normalny grzyb w storczyku?!

Umieść nową wiadomość
Pokaż pierwszy nieprzeczytany post
  • Odpowiedz z cytatem

Tytuł: Normalny grzyb w storczyku?!

Nieprzeczytany post Autor: vandemonica Data » 05-07-2012, 20:00

Witajcie, proszę o pomoc. Dostałam go od świetnych ludzi, nie chcę go stracić, a nie wiem co się dzieje. W styczniu, jak kwitł, to było ok, przekwitł normalnie, obcięłam mu łodygi, bo tak wyczytałam. Koleżanka radziła podlewać raz w tygodniu (odstana woda z kranu). Od wtedy nie kwitnie, zżółkł mu jeden liść (kawałek, ucięłam instynktownie), wypuszcza maleńkiego ze środka liścia. Problem w tym, że mam wrażenie, że ta kora jest jakby opleciona delikatną siateczką(?) Niezbyt gęstą, takie jakby nici między tymi kawałkami, widać wyraźnie, jak ziemia jest sucha. No i dzisiaj zauważyłam grzyba(!!!), takiego zwykłego, 1cm wysoki, kapelusz o średnicy ok.3mm, jasnokremowy, cieniutka nóżka, chyba blaszki. Czy ja mam go przesadzić? Nie wiem co robić. Kwiatów brak, ta siateczka i ten grzybek.... (?)
Monika
vandemonica

Z nami od: 05-07-2012, 19:58
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Tytuł: Re: Normalny grzyb w storczyku?!

Nieprzeczytany post Autor: katpio Data » 05-07-2012, 20:04

Proszę skorzystać z wyszukiwarki - temat był już poruszany, np tu viewtopic.php?f=3&t=2578&p=17876&hilit=grzyb%2A#p17876
Fotografia użytkownika
katpio

Z nami od: 04-02-2012, 19:36
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Nieprzeczytany post Autor: titus1 Data » 06-07-2012, 05:57

Było 7 (!!!) wątków temu. Proszę do okulisty.
titus1

Z nami od: 13-03-2011, 23:11
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Nieprzeczytany post Autor: vandemonica Data » 06-07-2012, 06:34

Dziękuję za te linki, bo uzyskałam informacje, jakich szukałam.

Ale z drugiej strony - o ja, siedem wątków temu, niesamowite. Jeszcze darmowa porada lekarska w postaci skierowania do okulisty. Właśnie dlatego nie lubię o coś pytać na forach, nigdy na tym nie byłam, to jest jedyne pytanie, jakie chciałam zadać, nie uczestniczę w żadnej dyskusji, zalogowałam się właśnie po to. Wystarczyło podesłać ten link, bez nieprzyjemnego wrażenia, że tylko przeszkadzam, bo naprawdę szukałam, ale wpisałam grzyb, a nie grzybek, więc mi nie znalazło (sprawdźcie sobie), a potem sprawdzałam jakieś szkodniki itp w dziale teoretycznym, ale grzybów tam nie było, a tematu na pierwszej liście po prostu nie zauważyłam, zdarza się. Nie znam forum, więc trudniej mi się po nim poruszać, strasznie się napinacie.
vandemonica

Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Nieprzeczytany post Autor: katpio Data » 06-07-2012, 08:05

vandemonica pisze:Dziękuję za te linki, bo uzyskałam informacje, jakich szukałam.

Ale z drugiej strony - o ja, siedem wątków temu, niesamowite. Jeszcze darmowa porada lekarska w postaci skierowania do okulisty. Właśnie dlatego nie lubię o coś pytać na forach, nigdy na tym nie byłam, to jest jedyne pytanie, jakie chciałam zadać, nie uczestniczę w żadnej dyskusji, zalogowałam się właśnie po to. Wystarczyło podesłać ten link, bez nieprzyjemnego wrażenia, że tylko przeszkadzam, bo naprawdę szukałam, ale wpisałam grzyb, a nie grzybek, więc mi nie znalazło (sprawdźcie sobie), a potem sprawdzałam jakieś szkodniki itp w dziale teoretycznym, ale grzybów tam nie było, a tematu na pierwszej liście po prostu nie zauważyłam, zdarza się. Nie znam forum, więc trudniej mi się po nim poruszać, strasznie się napinacie.

Proszę sobie inaczej szukać następnym razem np. teraz zamiast grzyb wpisać grzyb* (z gwiazdką na końcu będzie Pani szukało wyrażeń zarówno "grzyb", "grzybek" jak i "grzyba" itp.). Inne słowa poprzez analogię. Mam nadzieję, że Pani pomogłam :)
Fotografia użytkownika
katpio

Z nami od: 04-02-2012, 19:36
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Nieprzeczytany post Autor: vandemonica Data » 09-07-2012, 05:55

Na pewno, dziękuję:)
vandemonica

Na górę       Na dół

Poprzedni wątek     |     Następny wątek