logo forum

Prezentujemy kwitnienia - pokazujemy fotografie naszych ulubieńców

Strona główna forum | Biblioteka | Szukaj | Problemy techniczne | Zarejestruj się | Zaloguj się | Strona główna Strona główna Storczyki.pl
Storczykowe "Gadu-Gadu" | Prezentujemy kwitnienia | Gatunki botaniczne
Cattleya i pokrewne | Cataseta i pokrewne | Dendrobium - gatunki i hybrydy | Powiększamy kolekcje

Przejdź do zawartości

Powrót do listy wiadomości

Tytuł: Moje kwitnące storczyki :)

Umieść nową wiadomość
Pokaż pierwszy nieprzeczytany post
  • Odpowiedz z cytatem

Tytuł: Moje kwitnące storczyki :)

Nieprzeczytany post Autor: MonikaG Data » 08-07-2012, 20:08

Witam, w związku z tym, że przeglądam to forum od jakiegoś czasu i jestem pod wrażeniem posiadanych przez Was okazów postanowiłam podzielić się zdjęciami moich storczyków, które w porównaniu do tego co już tutaj widziałam są bardzo skromniutkie, ale jak tylko zdobędę większy parapet to zapewne kolekcja się powiększy :)
Pierwszego storczyka (Phalaenopsis) dostałam 3 lata temu
Biały Phalaenopsis  i jego ostatnie kwitnięcie.JPG
Mój pierwszy :) Zgodnie z opisem zdjęcia, tak wyglądał gdy kwitł ostatnio, jednak został przeniesiony z okna zachodniego na wschodnie i obecnie czekam aż znowu zakwitnie :) Przepraszam za jakość, ale zdjęcie było zrobione 8 m-cy temu, wtedy nie myślałam o tym, że będę go komuś pokazywała :)
Biały Phalaenopsis stan obecny i pierwsze kwitnięcie.jpg
, mam go do dzisiaj :) następny pojawił się przypadkiem, jako prezent dla mojej mamy, niedawno zgubił kwiatki a teraz puszcza nowy pęd, kolejne dwa trafiły do nas z kwiaciarni gdzie zostały spisane na straty, potem trafiło się Dendrobium Compactum, które pięknie wypuściło keiki, czekam aż zakwitnie bo nawet nie wiem jaki ma kolor :) no i moje 4 miniaturki, 3 dostałam na absolutorium a jednej, białej jakoś nie mogłam się oprzeć, co prawda była w opłakanym stanie
DSC01161.jpg
, ale miała 3 pędy, od momentu kupienia zgubiła wszystkie kwiatki i tyle z niej zostało
DSC01190.jpg
Tak jak pisałam wyżej jest to moja 4 miniaturka, została kupiona w tym tygodniu mam nadzieję, że dojdzie do siebie :)
, ale miała takie piękne kwiatki, mam nadzieję, ze uszczęśliwi mnie nimi po raz kolejny :)
pozdrawiam :)
Załączniki
DSC01186.jpg
Miniaturka nr 1
DSC01187.jpg
i jej kwiatek :)
DSC01156.jpg
nr 2 :)
DSC01189.jpg
i kwiatek :) nie, zdjęcie nie jest nie obrócone, one "patrzą" tak bokiem :)
DSC01185.jpg
mini nr 3 :)
DSC01188.jpg
MonikaG

Z nami od: 08-07-2012, 18:14
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Tytuł: Re: Moje kwitnące storczyki :)

Nieprzeczytany post Autor: a.misztal Data » 09-07-2012, 11:24

Ładny początek kolekcji. Na pewno będzie ciąg dalszy, czego życzę.

Proszę sprawdzić korzenie miniaturki nr 4. Ten liść może być początkiem końca. Obym się myliła.
Pozdrawiam,
Ania
Fotografia użytkownika
a.misztal

Z nami od: 13-11-2010, 22:11
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Tytuł: Re: Moje kwitnące storczyki :)

Nieprzeczytany post Autor: MonikaG Data » 09-07-2012, 18:21

Dziękuję bardzo, miło, że się podoba :) jak tylko zrobię zdjęcia storczykom kuchennym to wrzucę też ich zdjęcia :) a mini nr 4 korzonki ma zdrowe, przesadziłam go z samego spagnum w mieszankę spagnum z podłożem do storczyków :)
pozdrawiam :)
MonikaG

Z nami od: 08-07-2012, 18:14
Na górę       Na dół

Poprzedni wątek     |     Następny wątek
Umieść nową wiadomość
Dodaj komentarz do wiadomości

Powrót do Prezentujemy kwitnienia

• ‹ Powrót do poprzedniej strony
  • Zespół administracyjny •
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Powiadom znajomych