werqa pisze:podpowiedzcie co mogę zrobić dla tyego storczyka
Robert pisze:werqa pisze:podpowiedzcie co mogę zrobić dla tyego storczyka
Pierwszą rzeczą, którą należy zrobić z tym nieszczęśnikiem to...
... wyrzucić, a najlepiej spalić i kupić nowego, a przede wszystkim przemyśleć co zrobiłam źle, że doprowadziłam roślinę do takiego stanu. Później będzie już znacznie lepiej!
Pozdrawiam, r.
werqa pisze:... a wogóle to jakoś wszyscy są "anty"...
Gość 2 pisze:Może być każdabyle bez robali to chyba wiadome każdemu że trzeba usunąć po przez nagrzanie w piekarniku ok. 15minut. Jak Ciebie to ciekawi to jednak najlepszą ziemią jest leśna z przyczyn takich że nie zawiera związków sztucznych przez , które powstają ziemiórki . Leśna ziemia zawiera naturalne i przetworzone składniki , przez co korzenie lepiej rosną .
Gość 2 pisze:Może być każdabyle bez robali to chyba wiadome każdemu że trzeba usunąć po przez nagrzanie w piekarniku ok. 15minut. Jak Ciebie to ciekawi to jednak najlepszą ziemią jest leśna z przyczyn takich że nie zawiera związków sztucznych przez , które powstają ziemiórki . Leśna ziemia zawiera naturalne i przetworzone składniki , przez co korzenie lepiej rosną .
katpio pisze:Zróbmy akcję wsadzania storczyków do ogródków!![]()
![]()
titus1 pisze:Momencik, temat dotyczy reanimacji phalaenpsisa, a zeszliśmy na cymbidium. Wszyscy wiemy, że cymbidum ma wymagania co do ziemi prawie ogrodowej. Ja się czepiam herezji o pakowaniu epifita do zwykłej ziemi.
Marta pisze:Klimat się zmienia, moooże za 200 lat będzie można tak uprawiać cymbidium u nas. Jeśli są bez doniczek, to przy zabieraniu ich do domu jesienią, bardzo ucierpią korzenie. Poza tym nazbierały dużo szkodników. Proszę napisać na wiosnę jak zimowanie przebiegło. Teraz ładnie to wygląda. Marta
werqa pisze:mój storczyk o którym mowa w tym poście, walczy, i jak narazie walka ta się mu udaje:)
Powrót do Storczykowe "Gadu-Gadu"