a zdjęcia nabytków jutro, śpiochy były na jednym stoisku nawet w dużej ilości ale nie zwróciłam uwagi na ceny. Nabyłam Cycnodes Jumbo Puff i Kagawara christie low- wielkie takie, że mam problem gdzie postawić za 143 zł (95 + 48) - zamawiałam je w OG i spodziewałam się jak zwykle raczej małych roślinek a tu taka niespodzianka
Byłam, zwiedziłam, zakupiłam: Phal. bellina 'wild selected', Phalaenopsis schilleriana i pierwszą w moim dorobku katjelkę : Cattleya aurantiaca Wystawa ładna, bardziej mi się podobała niż ta w zeszłym roku. Wydaje mi się, że nawet był większy wybór kwiatów na wystawach i do sprzedaży. Kilka fotek z dzisiaj:
Witam piękne zdjęcia,ja też zazdroszczę takich widoków. Rafał śpiochy były pewnie do kupienia w Salonie Orchidei,bo ja kupowałam jednego śpiocha na zamówienie.
Iiiiile śpiochów Byłoby w czym pobuszować. Ta cattleya z amarantową warżką bardzo obiecująca . Jej kwiaty mogą pachnieć. Całości jak zwykle dopełniały efektowne vanda. Szkoda że oddział dolnośląski TPMS śpi. Marta