Tak zdają się mówić moje roślinki, które od trzech dni cieszą się naturalnymi warunkami jakie sprawia pogoda.
 A nie tak dawno bo cztery dni temu skutkiem opadów potok szalał i huczał, że nie sposób było otworzyć okna - druga fotka.
 A nie tak dawno bo cztery dni temu skutkiem opadów potok szalał i huczał, że nie sposób było otworzyć okna - druga fotka.A tak przy okazji. Wśród moich roślin zaczęły krążyć muszki - ziemiórki. Nie są mym zdaniem groźne dla roślin, ale niezbyt miłe owady, szczególnie w większych ilościach. Skorzystałem z rozmów jakie o mrówkach prowadziliśmy tu na forum i przy ich pomocy wydałem 'wojnę' nieproszonym gościom. Postawiłem koszyk ze storczykiem obok mrowiska.

Kuracja trwała godzinę, a efekt zaskakujący, od wczoraj nic nie fruwa.
 Zobaczymy co będzie dalej.
 Zobaczymy co będzie dalej.  

Strona główna Storczyki.pl
 Strona główna Storczyki.pl

Warto przeczytać, to na pewno złagodzi nasze obawy przed działaniem tych drapieżnych istot. W końcówce tego artykuliku myrmekolog pani prof. z Instytutu Biologii Doświadczalnej im. Nenckiego w Warszawie swą wypowiedzią znacznie mnie uspokoiła.
  Warto przeczytać, to na pewno złagodzi nasze obawy przed działaniem tych drapieżnych istot. W końcówce tego artykuliku myrmekolog pani prof. z Instytutu Biologii Doświadczalnej im. Nenckiego w Warszawie swą wypowiedzią znacznie mnie uspokoiła.  Muszę też posprzątać glony.
 Muszę też posprzątać glony.  
 Po takim przebywaniu storczyków "
  Po takim przebywaniu storczyków " W takim wypadku  chemia będzie konieczna do zastosowania. Nie skończy się to jednak na jednym preparacie, bo takiego jeszcze nie wynaleziono by działał na wszystko co zechce podgryźć  lub podkopać Twoje storczyki.
 W takim wypadku  chemia będzie konieczna do zastosowania. Nie skończy się to jednak na jednym preparacie, bo takiego jeszcze nie wynaleziono by działał na wszystko co zechce podgryźć  lub podkopać Twoje storczyki.