logo forum

Storczykowe "Gadu-Gadu" - rozmawiamy o storczykach

Strona główna forum | Biblioteka | Szukaj | Problemy techniczne | Zarejestruj się | Zaloguj się | Strona główna Strona główna Storczyki.pl
Storczykowe "Gadu-Gadu" | Prezentujemy kwitnienia | Gatunki botaniczne
Cattleya i pokrewne | Cataseta i pokrewne | Dendrobium - gatunki i hybrydy | Powiększamy kolekcje

Przejdź do zawartości

Powrót do listy wiadomości

Tytuł: Dyskusja nad przebiegiem KONKURSU

Umieść nową wiadomość
Pokaż pierwszy nieprzeczytany post
  • Odpowiedz z cytatem

Tytuł: Dyskusja nad przebiegiem KONKURSU

Nieprzeczytany post Autor: ModeratorA Data » 10-12-2013, 11:49

Bardzo stare powiedzenie vox populi, vox Dei. jest tu jak najbardziej zasadne. Jeżeli niektórzy z nas nie potrafią się bawić psując tym samym sympatyczną atmosferę, to głosy krytyczne (szkoda, że anonimowe) są nie tylko na miejscu, ale jak najbardziej zasadne. :!:
Abyśmy mogli wypowiadać się na temat tak organizacji konkursu jak i jego przebiegu zakładam ten wątek.
Piszmy szczerze i odważnie jeszcze nic nie jest stracone.

Zazdrosny, cytując Mod B
Stało się,
Niech te niezwykle kolorowe zdjęcia oddadzą trochę słonecznego blasku, którego tak bardzo brakuje w te krótkie, szare dni.
:D

napisał

"Jak Pan B[list=]g dopu[/list]'
ModeratorA
Moderator

Z nami od: 08-05-2012, 12:42
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Tytuł: Re: FOTOkonkurs - Głosujemy

Nieprzeczytany post Autor: obiektywny Data » 10-12-2013, 12:01

Zdj. nr 6 i 7 nie powinny zostać w ogóle dopuszczone - przepraszam, ale firanka i blok w kadrze nie nadają się do konkursu. Rozumiem, że to na zasadzie kto chce to wysyła, ale w każdym konkursie powinny być jakieś minimalne wymogi - tutaj np. kadr i ostrość.
Co do zdj. nr 7 podejrzewam, że głosują znajomi i rodzina, bo ciężko mi uwierzyć, że mamy taki zły gust... (kadr dyplomatycznie mówiąc kontrowersyjny, ostrość na bloku za phalenopsisem) - i jeżeli to zdj. wygra to będzie to nieuczciwe w stosunku do pozostałych, którzy zgłosili zdj. storczyka a nie tego co mają za oknem.
obiektywny

Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Tytuł: Re: FOTOkonkurs - Głosujemy

Nieprzeczytany post Autor: gość Data » 10-12-2013, 12:35

Haha, zamiast wieczystej chwały będzie kupa śmiechu, jak administracja poda imię i nazwisko oraz nicka zwycięzcy konkursu, który namówił pół szkoły na głosowanie na swoje zdjęcie.
gość

Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Tytuł: Re: Dyskusja nad przebiegiem KONKURSU

Nieprzeczytany post Autor: Ryszard410 Data » 10-12-2013, 14:22

Jeszcze za czasów moderowania twierdziłem, że forum jest za bardzo liberalne, W zasadzie każdy może zabrać głos i pisać (po za wulgaryzmami, na szczęście) co chce.
I mamy tego skutki. :(
Otrzymałem też uwagi co do uczciwości głosowania w konkursie -

" ....... , ale niestety głosowanie oparte jest tylko na uczciwości głosujących. Z przykrością zauważam, że można wielokrotnie głosować na obojętnie, które zdjęcie i nie potrzeba do tego drugiego kompa... wystarczy zrestartować stronę, ew. wyczyścić cookies."

Zastanawia mnie czy potrzeba czegoś więcej niż uczciwość. :?: :!: Czy to zasada nieznana, obca ludziom w wieku, w którym rozumienie jej sensu winno być bezdyskusyjne. :o
Przepraszam za te słowa, ale obserwując wyniki głosowania, wydają się one w pełni uzasadnione. Przykro mi :ugeek: :shock:
Fotografia użytkownika
Ryszard410

Z nami od: 25-10-2010, 08:56
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Nieprzeczytany post Autor: iwka Data » 10-12-2013, 21:54

Witam
według mnie powinny głosować tylko osoby zarejestrowane na forum,
bo faktycznie anonimowo można głosować ile "się chce",
nie tylko raz,więc co to za konkurs!
Pozdrawiam Iwona
iwka

Z nami od: 15-07-2011, 07:06
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Nieprzeczytany post Autor: Marta Data » 11-12-2013, 10:27

Pomysł b. fajny i na następny raz rzeczywiście powinny głosować osoby tylko zarejestrowane aby się uchronić np. od głosów całego biura czy jednostki wojskowej :lol:. Dlatego b. się żdziwiłam że biały phalaenopsis z blokiem w tle, zajmie chyba pierwsze miejsce. Uczymy się i następny konkurs będzie lepszy, tymbardziej że pożyteczna to idea. Druga sprawa, to część storczykomaniaków nie jest biegła w sztuce komputerowej i mi np. nie wychodziły sztywno wymagane wymiary zdjęć. Można by podać wymiary maksymalne i minimalne. Tak mi się wydaje. Marta
Fotografia użytkownika
Marta
Kreator

Z nami od: 13-01-2011, 21:10
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Nieprzeczytany post Autor: Robert Data » 11-12-2013, 20:22

ModeratorA pisze:Piszmy szczerze i odważnie jeszcze nic nie jest stracone.

Proponuję unieważnić konkurs. Liczniki wyzerować. Całość przenieść do działu rozmów towarzyskich dopuszczając w ten sposób tylko zarejestrowanych użytkowników i zacząć głosowanie. Dodałbym jeszcze, że głosować powinni tylko forumowicze, którzy zamieścili chociaż jeden post. Tyle mojego. Pozdrawiam, r.

Nie omieszkam namówić połowy miasta na głosowanie za moim faworytem... jutro wyruszam z ulotkami w ręku.
:lol:
Trochę moich zdjęć...
Fotografia użytkownika
Robert

Z nami od: 07-01-2011, 20:03
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Nieprzeczytany post Autor: Agnieszka i Marek Data » 11-12-2013, 20:59

Robert pisze:Proponuję unieważnić konkurs. Liczniki wyzerować. Całość przenieść do działu rozmów towarzyskich dopuszczając w ten sposób tylko zarejestrowanych użytkowników i zacząć głosowanie. Dodałbym jeszcze, że głosować powinni tylko forumowicze, którzy zamieścili chociaż jeden post. Tyle mojego. Pozdrawiam, r.

Nie omieszkam namówić połowy miasta na głosowanie za moim faworytem... jutro wyruszam z ulotkami w ręku.
:lol:

Hołduję zasadzie pacta sunt servanda. Dlatego przeciwny jestem jakiemukolwiek mieszaniu w konkursie który się rozpoczął. Nie mam natomiast nic przeciwko akcji ulotkowej :D . Poza tym jest FB, NK i parę innych portali. Jest książka adresowa przy mailu. Ludzie zazwyczaj są uczynni w takich sprawach. Przy okazji może niektórzy zarażą się storczykozą?
Pozdrawiam
Agnieszka i Marek

Z nami od: 29-11-2011, 11:17
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Nieprzeczytany post Autor: Robert Data » 11-12-2013, 21:37

Faktycznie, deko mnie chyba poniosło z żartami... zaczęło się, niech się skończy!
Następnym razem może będzie lepiej. Pozdrawiam, r.
Trochę moich zdjęć...
Fotografia użytkownika
Robert

Z nami od: 07-01-2011, 20:03
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Nieprzeczytany post Autor: Jan Ciepłucha Data » 13-12-2013, 08:10

Robert pisze:Proponuję unieważnić konkurs. Liczniki wyzerować. Całość przenieść do działu rozmów towarzyskich dopuszczając w ten sposób tylko zarejestrowanych użytkowników i zacząć głosowanie.

No i proszę, jak niektórzy potrafią nawet najbardziej szczytną ideę, czy dobrą zabawę zepsuć.
Podzielam stanowisko Roberta. Posunąłbym się jeszcze nieco dalej, dopuszczając do glosowania osoby, które maja na forum co najmniej 5 czy 10 wpisów. Bo przecież jak ktoś będzie bardzo chciał, to przecież może namówić znajomych w biurze żeby się zarejestrowali i odarli głos.
Pozdrawiam
Jan Ciepłucha

Nasze kolekcje, Borówka Amerykańska, Gospodarstwo Szkółkarskie
Fotografia użytkownika
Jan Ciepłucha
Administrator

Z nami od: 01-07-2006, 06:00
  • Strona WWW
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Nieprzeczytany post Autor: Ryszard410 Data » 13-12-2013, 08:51

Należałoby przy 'wejściu' do ankiety postawić policjanta i to nie wiadomo czy by skutkowało.
Kiedyś tam W. Młynarski celnie zauważył, że

"...... wokół się snują co są już tacy,
że czego dotkną, zaraz zepsują. W domu czy w pracy

gapią się w sufit, wodzą po gzymsie wzrokiem niemiłym.
Na niskich czołach maluje im się straszny wysiłek,

bo jedna myśl im chodzi po głowie, którą tak streszczę:
"Co by tu jeszcze spieprzyć, Panowie? Co by tu jeszcze?"

W związku z powyższym to nie jestem taki przekonany czy zasada jaką przytacza
Agnieszka i Marek pisze:Hołduję zasadzie pacta sunt servanda. Dlatego przeciwny jestem jakiemukolwiek mieszaniu w konkursie który się rozpoczął.

jest w tym przypadku trafna. :?:
Ja podzielam pierwsze stanowisko Roberta i chciałbym by ten koszmarek zakończył się jak najszybciej. :evil:
Fotografia użytkownika
Ryszard410

Z nami od: 25-10-2010, 08:56
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Nieprzeczytany post Autor: Merghen Data » 13-12-2013, 14:52

Mnie w tym konkursie brakuje pewnego szczegółu - dlaczego jest to roślina wyjątkowa. Nie chodzi tu, że jest to Phalaenopsis hybryda i być może nie portretowo sfotografowana (nie każdy ma takie umiejętności czy możliwości techniczne). Myślałam o tym by przy takim zdjęciu był opis dlaczego ktoś tę roślinę chce przedstawić - obfitość kwitnienia, długość i inne szczegóły dot. uprawy. Taka mini historia rośliny. Myślę, że wtedy łatwiej byłoby wybrać tą naj...

U mnie nie można klikać by kilkakrotnie głosować ale nawet gdybym mogła to bym tego nie zrobiła jednak propozycja p.Jana wydaje mi się jak najbardziej trafna.
Orchidarium
Fotografia użytkownika
Merghen

Z nami od: 03-01-2013, 16:27
Na górę       Na dół

Poprzedni wątek     |     Następny wątek
Umieść nową wiadomość
Dodaj komentarz do wiadomości

Powrót do Storczykowe "Gadu-Gadu"

• ‹ Powrót do poprzedniej strony
  • Zespół administracyjny •
  • Zmień rozmiar tekstu