Wanda pisze:... co do ustawiania storczyków, jak nie masz miejsca, to może pomysl o półce wieszanej na łańcuchach w oknie? To jakby drugi parapet wiszący w połowie okna.
agnes pisze:...stosuje biohumus i zauważyłam, brązowy osad na korzeniach moich roślin z tym że nie widzę by im to szkodziło
matynka4 pisze:Znalazłam ofertę na Allegro i kupiłam Blossom Boster i Blossom Bosster Mix Grow. Ten drugi daje się tylko wiosną, więc zamówiłam niewielką ilość która wystarczyła mi na 2 podlania. Proszę, szukać ofert na internecie, bo w sklepach nie można go nigdzie kupić. Nie pamiętam ile płaciłam za nawozy, nie były to opakowania orginalne producenta, ale małe rozważone porcje tych nawozów.
matynka4 pisze:Do opakowania foliowego z nawozem była dołączona karteczka, że należy rozpuścić 1 łyżeczkę w 1,5 litra wody. Nie było daty ważności. Na naszym forum już była dyskusja co do stężenia nawozu Blossom Boster i w jej toku ustalono, że prawidłowo powinno się stosować go w dawce 1 łyżeczka na 5 litrów wody. Ja też wolałabym kupić ten nawóz w orginalnym opakowaniu, z nazwą i datą ważności, ale jak nie ma go w sklepach to korzystam z tego co jest dostępne. Na wiosnę kiedy stosowałam BB Mix Grow nie byłam pewna czy nie zaszkodzi kwiatom, obserwowałam je ale nic złego się nie działo.W drugiej połowie lata stosowałam BB już bez niepokoju że jest to inna substancja a nie nawóz.
Powrót do Prezentujemy kwitnienia