Witam. Jakiś czas temu zauważyłam u podstawy psb u mojej Cambrii coś w rodzaju żelu,bezbarwnego,klejącego. Co to może być? Dodam,że widziałam na niej szkodniki,które już tu opisywałam i nie potrafię ich zidentyfikować. Uaktywniają się po podlaniu. Wstawiam zdjęcia Cambrii.
Własnie nie sadzę,bo gutację mam na falku i wygląda zupełnie inaczej. Ciężko zrobic zdjęcie ponieważ jest to u podstawy psb a do tego bezbarwne,ja niestety mam tylko telefon do ewentualnych zdjęć,więc nie mam jak tego uchwycić
Wstawiam zdjęcia zgodni z prośbą są w zbliżeniu. Dodatkowo kiedy tam zajrzałam na tym "czymś" siedział "gość" Robali nie ma bo patrzyłam,jednak ten Owadum je wybił
Ten jest w drugim pokoju. Chociaż nie wyobrażasz sobie jak on szybko zasuwał Szybkie są skubańce Wcale nie powiedziane,że nie powędrują do drugiego pokoju
Na powierzchnię podłoża trzeba położyć 3-5 granulek Mesurolu. Tylko suchy zachowuje swoje właściwośći. Uszkodzenia po ślimakach mogą być drogą infekcji bakteryjnych czy grzybiczych. Człą kolekcję należy przejrzeć przez lupę w dobrym oświetleniu. Marta