Regulamin umieszczania zdjęć na forum
W tym dziale forum mogą zostać umieszczone wyłącznie fotografie storczyków dobrej jakości oraz właściwie określone. Znaczy to, że musi być podana nie tylko nazwa rodzaju ale i gatunku, a w przypadku hybryd - nazwa odmiany. Przy czym nie mogą to być nazwy jakichś podobnych storczyków, których zdjęcia znaleziono np. gdzieś w internecie. Inaczej mówiąc, nazwa nie może nastręczać żadnych wątpliwości. Najlepiej jeżeli storczyk posiadał etykietę z pełna nazwą w chwili zakupu.
Pochwalę się pierwszym kwitnieniem mojej phalaenopsis corningiana uprawianej od siewki. Uprawa w orchidarium na podkładce. Pachnie, choć mocniej wyczuwalny jest zapach kwitniącej równocześnie phalaenopsis violacea var. Malaysia x phal. thalebanii. Dołączyłaby jeszcze do zdjęcia czysta forma Malaysia blue, niestety pączek niedawno złamałam Co tam, pewnie wypuści następny No chyba, że się obrazi
Dziękuję z imieniu mojej roślinki Duma jest, nie powiem, a jako że widzę sens w uprawie phalaenopsis od siewek, rośnie kolejne pokolenie Tylko tym razem nie będę się rozpędzała w sadzeniu ich na podkładki, jednak roślinki posadzone w doniczkach rosną ładniej i bardziej obficie kwitną. Z nawadnianiem podkładek chyba jednak czasem nie nadążam tak, jakby sobie tego rośliny życzyły...
Śliczne przedszkole. Moje chyba z tego samego źródła Swoje prowadzę w sphagnum, tak się przyzwyczaiłam i w ten sposób łatwiej mi je wyczuć. Pozwolę sobie na wstawienie jeszcze jednego ujęcia mojej corningiany i części poletka z maluchami