Ostatnio przezentowałam 1/3 parapetu, teraz pokażę cały
na moim parapecie mieści sie ponad 30 storczyków ;)
Załączniki
fioletek, kwitnienie z jednego z keiki
Fioletek w całości. Storczyk kupiony z pędem wyrastającym ze stożka wzrostu...Po roku ciągłego kwitnienia wypuścił dwa keiki. Po dwóch latach wygląda tak :)
3 lata temu trafił do mnie jako pierwszy... Bida z przeceny /za 15zł!!!/ po wystawie storczyków w Ogrodzie Botanicznym w Łodzi :D Gdybym wiedziała jak to się skończy....
Witam, jestem ciekawa czy jesteś wdzięczna tej "bidzie z przeceny" czy też nie. Moim zdaniem ma wielkie zasługi. . FANTASTYCZNY Peloric, jeszcze takiego cudu nie widziałam. Pozdrawiam. Matynka4.
Aniu jeśli chodzi o kwiatka ze zdjęcia 5,6,7 ( żółty, nakrapiany, z wystającą dużą warżką), to mam takiego samego. Chciałam się go pozbyć, bo długo nic się z nim nie działo, a on odwdzięczył się bardzo uroczym kwitnieniem. W dodatku, ku mojemu zaskoczeniu pachnie fiołkami. między liśćmi ma również basal keiki, ale bardzo wolno rośnie.
No widzisz ja tu myślę o pozbyciu się go a on tak rozkwitł. Kupiłam go z 3 pędami kwiatowymi, nie trzymały się u mnie długo i bardzo szybko opadły i blisko 7 miesięcy nic się z nimi nie działo, myślałam że niezbyt mu u mnie dobrze. No ale jak widać na zdjęciach warto było czekać, no i niespodzianka, pachnie fiołkami.