Krzysztof Gozdek pisze:Piękny kwiat![]()
Zauważyłem, że hybrydy w układzie hybryda x katleja botaniczna jest bardziej przewidująca w doprowadzeniu do kwitnienia niż "zupełna hybryda".
Krzysztof Gozdek pisze:Wg mnie największym problemem w stosowaniu tego rodzaju nawozów jest opracowanie technologii nawożenia bo bardzo możliwe, że nadmiar tego nawozu powoduje również przyspieszenie faz rozwoju nowej pbs. To, że w wielu wypadkach tworzą się następne (nadprogramowe) to już wiem. Reasumując powinniśmy określić optymalną, minimalną dawkę tego nawozu. Możliwe, że trzeba na początku wegetacji stosować inną wersję Iguany o formule 3-1-3, czyli Iguana organic juice grow. Już się przekonałem, że działanie tej wersji Iguany jest wolniejsze i mniej efektywne.
Krzysztof Gozdek pisze:Asahi nie ma nic wspólnego z Iguaną, także dalsza dyskusja na ten temat nie ma sensu. Poza tym Asahi był i jest przeznaczony do upraw polowych, a nie do uprawy storczyków. To był eksperyment, który u jednych się powiódł, a u innych nie. Liczę na zakończenie tematu Asahi i niepisanie nieprawdziwych informacji. Nie wiem, czy Pan to pisze z przekory, czy z niewiedzy jakie teraz preparaty stosuje się do uprawy storczyków i jakie to daje efekty. Poza tym nikt nikogo nie zmusza do stosowania jakiegokolwiek nawozu, każdy to robi na własną odpowiedzialność.
Marta pisze: Dobrze, że pachną jednakowo.
Powrót do Prezentacje kwitnień