logo forum

Storczykowe "Gadu-Gadu" - rozmawiamy o storczykach

Strona główna forum | Biblioteka | Szukaj | Problemy techniczne | Zarejestruj się | Zaloguj się | Strona główna Strona główna Storczyki.pl
Storczykowe "Gadu-Gadu" | Prezentujemy kwitnienia | Gatunki botaniczne
Cattleya i pokrewne | Cataseta i pokrewne | Dendrobium - gatunki i hybrydy | Powiększamy kolekcje

Przejdź do zawartości

Powrót do listy wiadomości

Tytuł: pomocy moim resztkom phalenopsis

Umieść nową wiadomość
Pokaż pierwszy nieprzeczytany post
  • Odpowiedz z cytatem

Tytuł: pomocy moim resztkom phalenopsis

Nieprzeczytany post Autor: mania906 Data » 02-12-2016, 13:38

witajcie jestem tu nowa. potrzebuje pomocy mojemu storczykowi, widzialam filmik na youtube ze mozna uratowac zasuszonego storczyka .ja mam swojego w podosbnym stanie namaczoam go przez 2 minuty codziennie lisc zyje na podstawku z woda juz przez ponad tydzien a lodyga w sloiku z woda i nawozem.pomozcie blagam.mam storczyki od 3 lat i piersze mi sie cos tak porobilo.prawdopodobnie przelalam cala rosline i dlatego tak wyglada.
Załączniki
sto.jpg
mania906

Z nami od: 02-12-2016, 13:29
Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Tytuł: Re: pomocy moim resztkom phalenopsis

Nieprzeczytany post Autor: agned Data » 02-12-2016, 14:09

mania906 pisze:witajcie jestem tu nowa. potrzebuje pomocy mojemu storczykowi, widzialam filmik na youtube ze mozna uratowac zasuszonego storczyka .ja mam swojego w podosbnym stanie namaczoam go przez 2 minuty codziennie lisc zyje na podstawku z woda juz przez ponad tydzien a lodyga w sloiku z woda i nawozem.pomozcie blagam.mam storczyki od 3 lat i piersze mi sie cos tak porobilo.prawdopodobnie przelalam cala rosline i dlatego tak wyglada.

Witam

Rozumiem Twoją pasję storczykową, bo sama ratowałam różne zgniłki, ale wybacz... Te resztki pokazane na zdjęciu są już tylko szczątkami rośliny, tak więc nie ma sensu ich reanimować :shock:

Agnieszka
agned

Na górę       Na dół

• Odpowiedz z cytatem

Tytuł: Re: pomocy moim resztkom phalenopsis

Nieprzeczytany post Autor: MartynaDagmara Data » 03-12-2016, 11:57

Niestety tutaj juz nie ma co ratowac... Jak mocno chcesz to mozesz probowac ta zielona jeszcze lodyge wstawic do wody z ukorzeniaczem i codziennie ja zmieniac na swieza juz bez ukorzeniacza... szansa, ze Ci sie uda wynosi 10%. Mi kiedys taka lodyga wydala kilka keiki jednak ja zaniedbalam i zgnila. Wymaga to duzo czasu i pracy, a nie sadze, zeby bylo warto.
MartynaDagmara

Z nami od: 10-09-2015, 16:09
Na górę       Na dół

Poprzedni wątek     |     Następny wątek
Umieść nową wiadomość
Dodaj komentarz do wiadomości

Powrót do Storczykowe "Gadu-Gadu"

• ‹ Powrót do poprzedniej strony
  • Zespół administracyjny •
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Powiadom znajomych
  • Drukuj